מכה אנושה לחיזבאללה: ממשלת לבנון סגרה את הברז

ארגון אל-קרד אל-חסן, הרשום בלבנון כארגון צדקה, מזוהה כבר שנים רבות עם חיזבאללה - שמנסה דרכו לקבל גישה למערכת הפיננסית הבין לאומית; הסנקציה החדשה של הבנק המרכזי בלבנון תפגע בהם קשות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפות בלבנון | צילום: רשתות ערביות

אל-קרד אל-חסן רשום בלבנון כארגון צדקה - שם הארגון מתורגם ל"הלוואה נדיבה", והוא ארגון המלווה כסף שמתבסס על העקרונות הפיננסיים באיסלאם, האוסרים לקיחת ריבית. הארגון בדרך כלל נותן הלוואות שאינן עולות על 5,000 דולר, ויש לו פיקדונות של זהב, תכשיטים או סחורות יקרות ערך אחרות. הארגון הוקם ב-1983 והוא פועל תחת רישיון שהוענק על ידי ממשלת לבנון. יש לו יותר מ-30 סניפים במדינה, רובם באזורים מוסלמיים שיעיים בביירות, בדרום לבנון ובבקעת הלבנון.

תקיפות בלבנון
תקיפות בלבנון | צילום: רשתות ערביות

כלי טיס של חיל האוויר תקפו היום (שלישי) מטרות במרחב הבקאע שבמזרח לבנון. לפי דיווחים בלבנון, התקיפות התרחשו באזורי בודאי ובריתאל, המזוהים עם פעילות של ארגון חיזבאללה - ו-12 בני אדם נהרגו, מתוכם שבעה אזרחים סורים שהיו בלבנון.

כלי תקשורת לבנוניים גם דיווחו על תקיפה ישראלית באזור ואדי פערא שבגבול סוריה-לבנון. לפי המקורות התקיפה כוונה לעבר "כלי לחפירת בארות", ויש כמה הרוגים במקום.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
הבנק הלבנוני המרכזי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף