"בכנות, בפעם השנייה בחיי כבר הייתי מוכן לפרוש בבחירות הקודמות, בידיעה שאנשים ללא ספק יתמכו בי וכן הלאה", אמר לוקשנקו. "אבל הם אמרו - לא, אנחנו לא מוכנים. וזה הוצג כאילו הייתי בוגד שרוצה לברוח. אז הייתי צריך להישאר".
האמריקאים שיתפו פעולה. חודש לאחר השבעתו של טראמפ בינואר, נציגים אמריקאים ערכו ביקור ראשון מבין חמישה לפחות במינסק כדי לבחון מה לוקשנקו יכול להשיג. בתהליך הם הקלו את תדמיתה של בלארוס כמדינה מנודה, השיגו את שחרורם של כמה אסירים פוליטיים בעלי פרופיל גבוה, ופתחו ערוץ אחורי שקט לקרמלין דרך מינסק.
לאחר שמילא את תפקידו כמתווך, נראה שלוקשנקו מוכן לפרוש. אך תפקידו בהכנת הבמה לפסגה מגלה הרבה על הסכנות שבמהלך הדיפלומטי האחרון של טראמפ. כפי שהסביר לוקשנקו לטיים, כל העניין עלול להתפרק אלא אם טראמפ יתנהג כלפי פוטין בכבוד מספק. "אתה צריך לגרום לזה להיראות טוב", אמר. "בשם השלום, אולי אתה צריך להיות קצת ערמומי ולעשות כמה ויתורים. גם אם אתה לא מצליח להבין את פוטין, התייחס אליו כמו לבן אדם". במילים אחרות, סיפור הערוץ האחורי דרך בלארוס יכול להפוך להקדמה לכניעתה של אוקראינה.