בלי שיניים: המחבל שניסה להימלט מהכלא בישראל ושוחרר בעסקה מתראיין לראשונה

המחבל ששוחרר בעסקת החטופים, לאחר שנמלא מהכלא ונתפס, זכריה זביידי, התראיין לניו יורק טיימס, ונשאל האם יש פתרון. האם השנים בכלא שינו את דעתו? התשובה די צפויה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זכריה זביידי לאחר תפיסתו
זכריה זביידי לאחר תפיסתו | צילום: משטרת ישראל
4
גלריה

בראיון הראשון שלו מאז השחרור, זביידי שוחח עם הניו יורק טיימס והביע תחושת חוסר תקווה עמוקה: "אנחנו צריכים לשקול מחדש את הכלים שלנו. הקמנו תיאטרון, וניסינו התנגדות תרבותית - מה זה עשה? ניסינו את הרובה, ניסינו ירי. אין פתרון". הוא הכריז כי חייו כמיליטנט, מנהיג תיאטרון ואסיר הוכיחו בסופו של דבר חוסר תועלת, וכי שום דבר מזה לא עזר ליצור מדינה פלסטינית.

זכריה זביידי עם צמיד על היד
זכריה זביידי עם צמיד על היד | צילום: פלאש 90

על פי הניו יורק טיימס, במהלך הריאיון, זביידי הסיר תותבות מפיו וחשף פה חסר שיניים, וטען כי השיניים והלסת שלו נשברו במהלך מאסרו האחרון. לטענתו, סוהרי הכלא היכו אותו שוב ושוב בשבועות שלאחר התקפת חמאס. הטיימס אמר כי בשירות בתי הסוהר בישראל הכחישו את טענותיו של זביידי ואמרו כי הם "לא מודעים לטענות שתוארו, ולמיטב ידיעתנו, לא התרחשו אירועים כאלה".

זכריה זביידי ברחובות ג'נין
זכריה זביידי ברחובות ג'נין | צילום: נאסר אשתייה, פלאש 90
זביידי ומחבל נוסף לרגליהם של כוח ימ''מ
זביידי ומחבל נוסף לרגליהם של כוח ימ''מ | צילום: משטרת ישראל
תגיות:
ישראל כץ
/
ניו יורק טיימס
/
זכריה זביידי
/
ריאיון
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף