אשתו של ארדואן לגברת הראשונה בבית הלבן: הפעילי לחץ על נתניהו

רעיית נשיא טורקיה, אמינה ארדואן, פנתה במכתב למלניה טראמפ וקראה לה ללחוץ על נתניהו למען ילדי עזה, בהשראת מכתב דומה ששלחה לפוטין. הפנייה באה ברקע דו"ח בינלאומי שקבע על רעב בעזה ונדחתה על ידי נתניהו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מלניה טראמפ
מלניה טראמפ | צילום: AFP
2
גלריה
צה''ל בעזה
צה''ל בעזה | צילום: דובר צה''ל

עוד הוסיפה ארדואן כי "בימים אלו, כאשר העולם חווה התעוררות קולקטיבית והכרה בפלסטין הפכה לרצון עולמי, אני מאמינה שפנייה שלך בשם עזה תהיה מילוי של אחריות היסטורית כלפי העם הפלסטיני". הבית הלבן לא מסר תגובה לפנייתה.

במקביל, הארגון הבינלאומי לניטור רעב טען ביום שישי כי העיר עזה והאזורים הסמוכים לה סובלים באופן רשמי מרעב - מגמה שעלולה להתפשט ולגבור, מה שמגביר את הלחץ על ישראל לאפשר הכנסת סיוע נוסף לשטח. ראש הממשלה נתניהו דחה את הדוח וכינה אותו "שקר גמור", תוך שהדגיש כי "מדיניות ישראל היא למנוע רעב, לא לגרום לו".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
טורקיה
/
סיוע הומניטרי
/
מלניה טראמפ
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף