בשידור חי: דונלד טראמפ הבהיר לחמאס דבר אחד שכדאי לו לזכור

נשיא ארה"ב סיפק את הערכתו בנוגע למועד סיום המלחמה מול החמאס | כמו כן, ביקש להבהיר לארגון הטרור העזתי דבר אחד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טראמפ מגיב לשאלת עיתונאים על התקיפה בח'אן יונס | צילום: ללא

כמו כן, הוא רמז שוב שכמה מ-20 החטופים החיים כבר לא בין החיים, ואמר: "עד שיגיעו ל-10 או ה-20 האחרונים, לא בטוח שיהיו 20 כי הם ימותו עד שישוחררו".

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים בחדר הסגלגל
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים בחדר הסגלגל | צילום: רויטרס

התקיפה של צה"ל הבוקר כוונה לעבר מי שנחשב כעיתונאי, אך התפתח סביבו חשד כבד וסביר שלפיו הוא ביצע תצפיות על חיילי צה"ל באזור. גורמים מטעם חמאס בעזה טענו כי לפחות 15 בני אדם נהרגו בתקיפה, ובהם חמישה עיתונאים.

הירי בוצע על ידי צוות טנק הפועל תחת אוגדה 36. הצוות ככל הנראה ירי מספר פגזים, כאשר הראשון לעבר גרם המדרגות של בית החולים, ואחר כך גם ככל הנראה לעבר צוותי ההצלה שהגיעו. "מדובר באירוע רע שלא היה צריך לקרות. אנחנו מתחקרים וחומסים את הדברים", אמר גורם צבאי. הרמטכ"ל הנחה על קיום תחקיר ראשוני בהקדם.

תגיות:
חטופים
/
דונלד טראמפ
/
מלחמת חרבות ברזל
/
משפחות החטופים
/
עסקת חטופים
/
שבי חמאס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף