באותו אופן שבו איראן שמרה על רשת של פרוקסים כמו חיזבאללה, חמאס והחות'ים, כדי לקדם את המערכה שלה נגד ישראל, פעולות המשטר באוסטרליה מראות כיצד הם מנהלים מלחמה במערב וביהודי התפוצות באמצעות קבוצות שליחים.
אלבניז אמר כי המתקפות היו "ניסיונות לערער את הלכידות החברתית ולזרוע מחלוקת בעם שלנו". המתקפות הן חלק מאותה מערכת של ריגול, חבלה והתנקשויות איראניות במדינות המערב.
ב-31 ביולי פרסמו ארצות הברית, בריטניה, אלבניה, אוסטריה, בלגיה, קנדה, צ'כיה, דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, הולנד, ספרד ושוודיה הצהרה משותפת המגנה את הניסיונות הגוברים של שירותי המודיעין האיראניים להרוג, לחטוף ולהטריד עיתונאים, מתנגדי משטר, אזרחים יהודים ופקידים נוכחיים ובעבר.
במאי האחרון, טען שירות הביטחון השוודי כי איראן משתמשת ברשתות פשע במדינה כדי לפגוע באויביה. אלה כללו מתנגדי משטר מהתפוצה האיראנית, ישראלים ויהודים.
"איראן ביצעה בעבר מעשי אלימות במדינות אירופאיות אחרות במטרה להשתיק ביקורת ואת מה שהיא רואה כאיומים על המשטר באיראן", נמסר בהצהרה מ-SAPO. "על מנת לבצע פעילויות אלה, המשטר האיראני השתמש לעיתים בארגוני פשע".
בחודש מאי נעצרו חמישה גברים על ידי משטרת המטרופולין בחשד להכנת פיגוע טרור. ארבעה מהם היו אזרחים איראנים. שלושה אזרחים איראנים נוספים נעצרו במבצע לוחמה בטרור למחרת. הטלגרף דיווח כי נקבעה תכנית פעולה נגד שגרירות ישראל בבריטניה.
איראן משתמשת בגורמים פליליים כשליחים ומכוונת פיגועים במדינות אחרות במשך שנים, כאשר אוסטרליה היא רק הדוגמה האחרונה לכך. ASIO אמרה כי סביר להניח שתקיפות נוספות בוצעו בהוראת איראן, ורמזה כי נותר לראות כמה מהתקיפות האנטישמיות במדינה בוצעו בהוראת המשטר האסלאמי. עם העלייה באירועים אנטישמיים ברחבי העולם, עולה השאלה כמה מדינות אחרות היו קורבנות של מזימות הנתמכות על ידי איראן.