צבא לבנון: לא מחויבים להחלטה של הממשלה ביחס לחיזבאללה

התוכנית של צבא לבנון לפרק את ארגון הטרור מנשקו עדיין לא גובשה סופית, וכוללת כמה סעיפים בהם יש מחלוקת בין הממשלה בלבנון לגבי הצבא המקומי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דגלי לבנון וחיזבאללה
דגלי לבנון וחיזבאללה | צילום: רויטרס
2
גלריה

ערוץ אל-חדת' הסעודי מדווח על פי מקורות כי התוכנית של צבא לבנון לפירוק חיזבאללה מנשקו שמתוכננת להיות מוצגת בקרוב, צפויה להתפרש על פני 15 חודשים. בערוץ מפרטים את התוכנית ושלביה נכון לימים אלה.

התכנית תתחיל באיסוף הנשק בביירות וסביבותיה. צבא לבנון לא התחייב ללוח הזמנים שקבעה בפניו ממשלת לבנון - עד סוף 2025, והוא סבור שההחלטה על פרקי זמנים אלו היא החלטה פוליטית ש"אינה קשורה אליו".

חיזבאללה
חיזבאללה | צילום: רויטרס

הצבא טרם הגדיר לעצמו תאריך לתחילת יישום התוכנית וטוען כי מדובר בהחלטה של הדרג המדיני. עוד מדווח הערוץ כי השרים של חיזבאללה ואמל, "הצמד השיעי", מבקשים שהדיון בתוכנית של צבא לבנון יערך בסופה של ישיבת הממשלה הלבנונית המתוכננת למחר, וכי הם צפויים לעזוב את הישיבה ברגע שיתחיל הדיון בה.

לפי הדיווח, הצעד מגיע ברקע של לחצים הולכים וגוברים על לבנון מהחזית הישראלית והזירה הבינלאומית. מחד גיסא ממשיך הקונפליקט עם ישראל והכיבוש הצבאי, ומאידך גיסא מפעילות מדינות זרות לחצים להתמודדות עם נשקו של חיזבאללה. הצבא הלבנוני מוצא עצמו לכוד בין הפטיש והסדן - לחצים פוליטיים פנימיים לפעול נגד חיזבאללה מצד אחד, ופיתויים כלכליים וצבאיים מהמערב מהצד השני.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף