מאות אזרחים איראנים נהרגו ביוני, כאשר צה"ל הטיל פצצות וטילים במשך 12 ימים ברחבי טהרן, עיר שאוכלוסייתה גדולה מזו של מדינת ישראל - 10 מיליון תושבים - והותירו אותה מדממת ומזועזעת. אמנם, התקיפות של ישראל וארצות הברית כללו גם את מתקני הגרעין והפריפריה, אך התקיפות על עיר הבירה הם אלה שגרמו לזעזוע העמוק ביותר בקרב איראנים רבים, וסימנו כי היריבות הישנה של ארצם עם ישראל נכנסה לשלב חדש ומסוכן.
ישראל ביקשה להשמיד את תוכנית הגרעין של איראן ולהחליש את מנהיגותה באזור, לאחר ההחילשות של הפרוקסים האיראניים כמו חמאס וחיזבאללה. מטוסי קרב ומל"טים תקפו מרכזי פיקוד צבאיים ומטרות אחרות מחקו כמעט את כל הפיקוד הצבאי הבכיר של איראן וכן לפחות 13 מדעני גרעין.
אולם, היה גם צד שני. הפצצות פגעו גם בכלא צפוף, בתחנת טלוויזיה ששידרה חדשות ובדירות מלאות במשפחות ישנות. בכתבה גדולה ב"ניו יורק טיימס" הביאו את סיפורם של כמה אנשים שמצאו את עצמם בתווך ונפגעו מהמלחמה בין ישראל לאיראן.
כ-700 אזרחים וכמעט 400 אנשי צבא וכוחות גרעיניים נהרגו באיראן במלחמה, כך על פי משרד הבריאות שם. סוכנות הידיעות Human Rights Activists, קבוצה עצמאית שבסיסה בארה"ב, אישרה 436 מקרי מוות של אזרחים, 435 מקרי מוות של אנשי צבא ו-319 מקרים שטרם דווחו. במתקפות הטילים האיראניות על ישראל, נזכיר, נהרגו 31 בני אדם על פי הדיווחים הרשמיים.
המלחמה הקצרה סימנה נקודת מפנה במאבק שעיצב את המזרח התיכון המודרני. במשך שנים, ישראל ואיראן היו עסוקות במלחמת צללים. איראן נלחמה בישראל באמצעות שלוחותיה האזוריות השונות בעוד ישראל ניסתה לשתק את תוכנית הגרעין של איראן באמצעות חבלה, תחבולות וחיסולים ממוקדים. ברחובות טהרן, מתנקשים על אופנועים הדביקו פצצות למכוניותיהם של מדעני גרעין או ירו בהם במושביהם. אזרחים נותרו ברובם ללא פגע.
ביוני, ישראל זנחה את הדוקטרינה הזו לטובת פעולה צבאית שהרגה מאות אזרחים. חלק מהתקיפות הרגו תושבים שגרו ליד מדען גרעין או גנרל בכיר; אחרות כוונו ישירות נגד מטרות אזרחיות במטרה לערער לכאורה את יציבותה של ממשלת איראן.
האירוע הקטלני ביותר, הפצצת בית כלא אווין הידוע לשמצה, הובילה למותם של 80 בני אדם, כולל אסירים, עובדים סוציאליים וילדים, על פי משרד הבריאות האיראני. גורמים ישראליים נימקו את ההתקפה כמכה נגד "דיכוי". ארגון Human Rights Watch ו"אמנסטי אינטרנשיונל" כינו אותה "פשע מלחמה סביר".
דיוקנאות ענקיים של גנרלים ומדעני גרעין שנהרגו נתלו מעל הכיכרות המרכזיות של טהרן. בטקסי זיכרון רשמיים, מסכי וידאו הראו טילים משוגרים לעבר ישראל. ספירה לאחור דיגיטלית ל"חיסול ישראל" - מוצגת לראווה בכיכר פלסטין בעיר.
בקיץ הזה, סבלם החמיר עקב מחסור כרוני במים ובחשמל במהלך גל החום החמור ביותר מזה שנים. כעת, מאז המלחמה, רבים אינם חשים עוד בטוחים אפילו בבתיהם.
תקוותיהם של מנהיגים ישראלים שהמלחמה תצית מרד עממי התבררו ככושלות לחלוטין. במקום למרוד במנהיגיהם, האיראנים חזרו בצליעה למראית עין של נורמליות. אלה שנמלטו במהלך הלחימה חזרו ברובם. מסעדות יוקרה ברובעים היוקרתיים יותר של צפון טהרן שוב מלאות בסופי שבוע. פקקי התנועה הידועים לשמצה של העיר חזרו.
במקביל, תחושה חריפה של פגיעות משתרעת ברחבי העיר. קריסת מערכות ההגנה האווירית של איראן, שהותירה את המדינה ללא הגנה במהלך 12 ימי המלחמה, מדאיגה בשקט תושבים רבים. מצוד אינטנסיבי אחר בוגדים הוביל להוצאתם להורג של 10 אנשים שהואשמו בריגול מאז יוני.