לא קיבלו הזמנה? בכירי חמאס לא תועדו בהלוויה בקטאר - בארגון שברו שתיקה

הלוויה בקטאר של שישה הרוגים מהתקיפה הישראלית התקיימה בנוכחות אמיר קטאר. חמאס לא הגיב על גורל בכיריו. פאוזי ברהום: "אשתו של חליל אל-חיה נפגעה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד ניסיון החיסול בדוחא, קטאר | צילום: רשתות ערביות

במקביל לשאלה על גורלם של הבכירים, נציין כי בחמאס ממשיכים לסרב לענות על מצבם, למרות הדיווחים על מותם של בנו וכלתו וכן כנראה גם אחד מעוזריו של ח'ליל אל חיה. בישראל מעריכים כי אם הם לא נפגעו היה אינטרס לחמאס ואף לקטאר לנצל את טקסי הלוויה והאשכבה כדי לחשוף אותם ולהביך את ישראל.

הטיל על פי פרסומים מדובר ממטוס קרב והוא טיל אוויר קרקע לטווח של יותר מ-300 קילומטרים. היכולות של הטיל לפגוע פגיעה מדויקת ברמת סטיה של ס״מ בודדים ועד לכל היותר שלושה מטרים. הטיל ששומש הוא בעצם טיל מתקדם שנע במהירות גבוה שמעל מהירות הקול ובחתימת מכ״ם נמוכה.

אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-ת'אני
אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-ת'אני | צילום: Qatar TV/Reuters TV via REUTERS
ניסיון החיסול של בכירי חמאס בקטאר
ניסיון החיסול של בכירי חמאס בקטאר | צילום: רויטרס

על פי מקורות העיתון, המתחם בו נפגעו כולל משרדים ובתים, כולם שייכים למנהיגי ובכירי חמאס ולמאבטחיהם. ביניהם נמצאת וילה השייכת לח'ליל אל-חייה, בה שוכן משרד פרטי והייתה המטרה העיקרית של התקיפה, מתוך כארבעה שבוצעו.

תגיות:
חמאס
/
קטאר
/
דוחא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף