לאחר שיחת הטלפון ביום שלישי, נשיא הנציבות האירופית אמר כי הסנקציות, שמתעדכנות בפעם ה-19 מאז הפלישה המלאה של מוסקבה לאוקראינה, תכוון לקריפטו, בנקים ואנרגיה.
צעדים אחרים ינסו להתמקד בחברות נפט רוסיות גדולות וברשתות ובשירותים המאפשרים למוסקבה להעביר נפט גולמי - כולל דרך גופים במדינות שלישיות - ולהרוויח מהסחר. האיחוד האירופי שוקל גם הגבלות על מספר חברות בהודו ובסין לאור השימוש שלהן בנפט רוסי, כך דיווח בלומברג בעבר.
טראמפ אמר שוב ושוב כי על האיחוד האירופי להפסיק לקנות נפט רוסי. כמעט כל המדינות החברות עצרו את היבוא בצינורות ובים, אך הונגריה וסלובקיה נרתעו מכך, בעוד שכמה אחרות ממשיכות לקנות גז טבעי נוזלי מרוסיה.
רוב מדינות האיחוד האירופי התחייבו גם להפסיק בהדרגה את כל ייבוא הדלקים מרוסיה עד סוף 2027, מועד שפון דר ליין אמרה שהיא רוצה לקצר.