במצרים עסוקים בשעות האחרונות בפוסטים וסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות המראים צבע לבן חשוד שנמצא בתוך העגבניות שנמכרו במדינה - כך דווח ברשת "אל-ערבייה". ברשתות טוענים שהחקלאים במצרים מרססים עגבניות באלכוהול אתילי כדי לזרז את הבשלתן ולצבוע את קליפתן.
עם זאת, משרד החקלאות הכחיש את הטענות הללו, וטען כי הופעת הצבע הלבן בתוך עגבניות נובעת מכמה סיבות, ביניהן עומס חום הנובע מטמפרטורות גבוהות במהלך ההבשלה, או תנודות טמפרטורה המשפיעות על היווצרות פיגמנט הליקופן האחראי לצבע האדום.
במשרד המשיכו והסבירו כי סיבות נוספות לתופעה זו יכולות לכלול חוסר דישון באשלגן, חוסר דישון בסידן או עודף דישון בחנקן. הם ציינו כי גורמים אלה מובילים לצבע הלבן בתוך העגבניות, והדגישה כי הבעיה אינה קשורה לריסוס הפירות בצבעים כלשהם. עוד הם הדגישו כי צריכת עגבניות החשופות לגורמים או לתנאי אקלים אלה אינה משפיעה לרעה על בריאות הצרכנים.
המשרד קרא לכלי תקשורת ולמשתמשי מדיה חברתית לנהוג בדיוק ובזהירות בעת העברת מידע, ולקבל מידע ממקורות רשמיים כדי להימנע מהסתה של דעת הקהל.