על פי הדיווח ביומון הבריטי, היציאה ההמונית עלולה למוטט את כלכלת העיר ולהשפיע על המדינה כולה, בייחוד לאור העובדה ש-7% מהמרוויחים מעל 250,000 דולר בשנה, קבוצה המשלמת כמחצית ממיסי ההכנסה העירוניים, הצהירו שיעזבו בוודאות. הסקר מצביע על כך שתושבים מבוגרים, תושבי סטטן איילנד ומצביעים לבנים נוטים יותר לעזוב - 21% מתושבי סטטן איילנד הצהירו שיעזבו בוודאות, לצד 13% מהתושבים הלבנים.
על פי כל הסקרים ממדאני הוא המועמד המוביל. מצע הבחירות שלו מציע מדיניות הכוללת הקפאת שכר דירה, ביטול תשלום על נסיעה באוטובוסים, העלאת מיסים בשיעור 2% על אנשים המרוויחים יותר ממיליון דולר וכן העלאת מס החברות. חששות כבדים עולים מצד תושבים שאינם תומכים בו, כאשר 47% צופים החמרה בפשיעה ובאלימות, 45% חוששים מהחמרת עמדות אנטישמיות ו-43% סבורים שמספר העסקים ירד.
מנגד, מצביעי ממדאני מאמינים שהעיר תהיה "משופרת" ו"ברת השגה", ו-39% מהמשיבים סבורים שמחירי הדיור יהפכו לנגישים יותר. מומחי נדל"ן בניו יורק כבר מדווחים על ביטולי עסקאות מצד רוכשים עשירים המוטרדים מהאפשרות של ניצחון ממדאני, וחברות שוקלות מעבר למדינות עם מיסוי נמוך יותר כמו פלורידה.