כוחות רוסיה באוקראינה עומדים בפני כיבוש משמעותי ראשון מזה למעלה משנתיים, כאשר העיר פוקרובסק, שהייתה בעבר מרכז כרייה עם כ-60 אלף תושבים, קרובה ליפול. העיר ההרוסה, המלאה בגופות, משמשת זירה למערכה קשה הנמשכת מזה שנתיים.
לדברי כוחות אוקראינים בשטח, חיילים רוסים עולים כעת במספרם על החיילים האוקראינים בתוך העיר, ורחפניהם שולטים בשמיים ביחס של עד 10 רחפנים רוסים לכל רחפן אוקראיני. אנליסטים צבאיים מעריכים כי העיר עשויה ליפול בתוך שבועות. משרד ההגנה הרוסי הודיע ביום רביעי כי כוחותיו מתקדמים צפונה בעיר ומטהרים כוחות אוקראינים שלדבריו נותקו בפוקרובסק ובסביבתה.
המלחמה מתקרבת לשנתה החמישית, ורוסיה מהמרת שמכונתה הצבאית, הניזונה מיכולתה התעשייתית העצומה ומאוכלוסייה גדולה בהרבה, תכריע את אוקראינה. מנגד, אוקראינה מבקשת לדלדל משאבים אלה, ונסמכת על בעלות ברית מערביות למימון וחימוש.
אוקראינה מתמודדת עם מחסור חמור בכוח אדם, כשאוכלוסייתה מהווה רבע מזו של רוסיה. יחידות רבות בפוקרובסק סובלות מתת-איוש חמור, חלקן רק ב-20% מכוחן המלא, והעיר עצמה היא ברובה "אזור אפור" הנשלט בקושי על ידי שני הצדדים. מפקד פלוגת סיור ציין כי רק חמישה מתוך 20 אנשיו כשירים ללחימה.
קצינים שונים מציגים תמונה עגומה; קצין מהחטיבה המוטסת ה-25 הביע תקווה כי "ההחלטות הקשות יתקבלו בזמן, מבלי להקריב אנשים תמורת שטח", בעוד קצין מהחטיבה ה-68 קרא לנסיגה מיידית, באומרו כי "ההפסדים לא שווים את זה. הם פשוט חסרי משמעות". זלנסקי, הרגיש לביקורת על בזבוז חיי חיילים, אמר ביום שני כי "יש להגן על החייל", אך לא נתן אינדיקציה לנסיגה.