יפן וארה"ב משלבות כוחות מול סין - כדי לאזן את מלחמת הסחר על משאבי טבע

יפן וארצות הברית יאחדו כוחות כדי להפיק מינרלים במים סביב אי קטן באוקיינוס ​​השקט - במטרה להפחית את התלות של השתיים בסין. המטרה העיקרית - לבלום את השפעת מלחמת הסחר על תעשיית הרכב היפנית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
האי היפני מינאמיטורישימה
האי היפני מינאמיטורישימה | צילום: Getty images
2
גלריה

יפן וארצות הברית יאחדו כוחות כדי להפיק מינרלים נדירים במים סביב אי קטן באוקיינוס ​​השקט, לאחר ששתי בעלות הברית הגיעו להסכם לעבוד יחד כדי להפחית את תלותן בסין עבור המינרל הקריטי - כך על פי דיווח של בלומברג.

ראש ממשלת יפן, סנאה טקאיצ'י
ראש ממשלת יפן, סנאה טקאיצ'י | צילום: רויטרס

"הבטחת דרכים שונות להשגת מינרלים נדירים חשובה הן ליפן והן לארצות הברית", אמרה טקאיצ'י אתמול (חמישי) בפרלמנט. "נשקול גם דרכים קונקרטיות עבור יפן וארצות הברית לשתף פעולה בפיתוח מינרלים נדירים במים סביב מינאמיטורישימה".

במקביל, סין הודיעה הבוקר על השקתה של נושאת המטוסים השלישית שלה, פוג'יאן. זוהי נושאת המטוסים הראשונה של סין שפותחה באופן עצמאי במדינה. על פי דיווחים היא מצוידת בבליסטראות אלקטרומגנטיות, והיא יכולה לאכלס עליה מטוסים מתקדמים וכבדים יותר, כולל מטוס קרב חמקן J-35 ומטוס התרעה מוקדמת KJ-600.

תגיות:
ארצות הברית
/
סין
/
יפן
/
מלחמת סחר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף