אוקראינה מזועזעת בעקבות פרשת שחיתות רחבת היקף במגזר האנרגיה, שהובילה להתפטרותם של שרי המשפטים והאנרגיה במדינה. הפרשה מתפרצת בתקופה קריטית, בעוד רוסיה מחדשת את התקפותיה על תשתיות האנרגיה האוקראיניות לקראת החורף. על פי סוכנות הידיעות AP, הפרשה, שזכתה לכינוי "מידאס", נחשפה בעקבות חקירה בת 15 חודשים של הלשכה הלאומית למלחמה בשחיתות (NABU), שכללה 1,000 שעות של האזנות סתר. החקירה הביאה למעצרם של חמישה בני אדם, בעוד שבעה נוספים קשורים לפרשת שוחד ודמי חסות בהיקף של כ-100 מיליון דולר בחברת האנרגיה הגרעינית הממשלתית, "אנרגואטום".
בתוך כך, הפרשה חמורה במיוחד לאור העובדה שהיא מתרחשת בעוד אוקראינה נערכת למה שגורמים בממשל מגדירים כחורף הקשה ביותר מאז תחילת המלחמה. גורם ממשלתי בכיר אמר ל-BBC כי הוא צופה ש"זה יהיה החורף הגרוע בהיסטוריה שלנו", והוסיף כי רוסיה שואפת להרוס את תשתיות האנרגיה והחימום במטרה "לעורר התקוממות" ולפגוע בכלכלה. אזרחים ברחבי המדינה כבר מתמודדים עם הפסקות חשמל של עד 16 שעות ביממה. המצב העגום בחזית המזרחית, שם העיר פוקרובסק עומדת בפני סכנת נפילה, מחריף את המשבר.
הנשיא זלנסקי סבור כי פוטין שואף לניצחון שיוכל "למכור" דיפלומטית לבית הלבן ולנשיא טראמפ, על רקע הקיפאון במגעים הדיפלומטיים. למרות העייפות מהמלחמה, הנמשכת קרוב לארבע שנים, ישנם גם סימני חוסן, ואותו גורם ממשלתי הביע ביטחון: "אם נשרוד עד ה-1 באפריל, ננצח במלחמה".