מצרים מתקרבת ליום הגורלי - רוכב הסוס עם החרב נכנס לאירוע 

על רקע קיום הבחירות הקרב לפרלמנט במצרים, מועמדים שונים מנהלים קמפיינים שנויים במחלוקת, שטרם נראו עד כה

אלי לאון צילום: פרטי
דגל מצרים.
דגל מצרים. | צילום: רויטרס

כך למשל, במחוז א-שרקיה, המועמד אחמד מנצור משך תשומת לב רבה כשהופיע רכוב על סוס כשהוא אוחז בחרב. הוא ניצל את האירוע והציג את סמל הבחירות שלו וסייר ברחובות כדי לשבור את שגרת התעמולה. באותו מחוז, המועמד חוסאם אל-מסתי מאזור הבחירה פאקוס וכפר סקר, השתמש בתלת-אופן פרטי וברמקולים כדי להציג את עצמו ואת סמלו, "הנברשת", באופן המשקף את יכולותיו הכלכליות המוגבלות.

במחוז א-דקהלייה, המועמד אשרף עבד אל-האדי הופיע לבוש בתלבושת פרעונית מלאה יחד עם תומכיו, ואף השמיע שירים בשפה הפרעונית. הוא הכריז כי סמלו הוא "פסל רעמסס", תוך הדגשת הזהות המצרית העתיקה בקמפיין שלו. בקהיר, המועמדת מוניקה מגדי יצאה לרחובות על אופניה הפרטיים, כשהיא נושאת את סמלה, "האריה".

התעמולה לא הוגבלה רק לרחובות, אלא הגיעה גם למעמקי הים האדום. המועמד מוחסן ג'עפר, מאזור שארם א-שייח', דהב, נואיבה וטאבה, השיק את הקמפיין שלו במעמקי הים בדהב. הוא השתתף עם קבוצת צוללנים במבצע ניקיון תת-ימי לאיסוף פסולת, ובמהלכו הניף שלטים עם סמלו, "התרנגול", מתחת למים. האירוע הייחודי משך תשומת לב רבה מצד תושבים, תיירים וכלי תקשורת, והתפשט במהירות ברשתות החברתיות.

השלב הראשון של הבחירות לבית הנבחרים התקיים ב-14 מחוזות, ובהם התמודדו 1281 מועמדים בסך הכל, הן במערכת הפרטנית והן ברשימות. השלב השני והאחרון של הבחירות ייערך ב-24 וב-25 בנובמבר ויכלול את מחוזות קהיר, קליוביה, א-דקהלייה, מנופיה, אל-ע'רביה, כפר א-שייח', א-שרקיה, דמיאט, פורט סעיד, איסמאעיליה, סואץ, צפון סיני ודרום סיני.

תגיות:
מצרים
/
עבד אל-פתח א-סיסי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף