צבא לבנון מתנהג כמו בעל הבית: הודעת פינוי דרמטית לקראת תקיפה

צבא לבנון פרסם במפתיע הודעת פינוי ​​לתושבי אייטרון לפני תקיפה קרובה. צוין כי ההודעה "לא פירטה את צורת התקיפה או את מיקומה ומקומות ציבוריים פונו כאמצעי זהירות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

בלבנון הרוחות סוערות ברקע הניסיונות לרסן את ארגון הטרור חיזבאללה. היום (שני) דווח ב"אל נשרה" הלבנוני, כי צבא לבנון הוציא מטעמו הודעת פינוי ​​לתושבי אייטרון. "ההודעה לא פירטה את צורת התקיפה או את מיקומה. בתי הספר נסגרו והתלמידים נשלחו לבתיהם, ומקומות ציבוריים פונו כאמצעי זהירות", נכתב.

טום ברק
טום ברק | צילום: רויטרס

ברק הוסיף: "אף אחד לא ימשיך במשא ומתן עם לבנון עד השנה הבאה. לנשיא שלי יש אומץ מדהים ומיקוד מדהים, אבל מה שאין לו זה סבלנות". בנוגע ל"בעיית חיזבאללה", הוא הבהיר שמדובר בסוגיה לבנונית, לא עולמית, שכן האמריקאים סיווגו אותו פוליטית כארגון טרור. לכן, "אם הם יתעסקו איתנו איפשהו ברמה הצבאית, כפי שהסביר הנשיא, תהיה להם בעיה איתנו".

העצרת הכללית של האו''ם
העצרת הכללית של האו''ם | צילום: REUTERS/Shannon Stapleton

בצה״ל מזהים את הניסיונות של חיזבאללה בחסות איראן לבנות יכולות של אש מדויקת וארוכה כפי שהיו לארגון ערב במבצע "חיצי הצפון". בצה"ל מבינים כעת כי השאלה היא לא אם הוא ידרש לתקוף ולקיים סבב לחימה נוסף עם חיזבאללה, אלא מתי.

הרמטכ''ל אייל זמיר בסיור שטח בלבנון
הרמטכ''ל אייל זמיר בסיור שטח בלבנון | צילום: דובר צה''ל

גורם צבאי אמר כי ישראל קיבלה החלטה שלא תאפשר לחיזבאללה ולשום ארגון באזור לגדול עם כוח צבאי שעשוי להוות איום על ישראל או על חלקים ממנה. "אנחנו לא נחזור לימים של אוגוסט 2023 שבו חיזבאללה יבנה פקקט אוהל בהר דב בשטח הישראלי של הגבול ובצה״ל לא יפעלו מפחד".

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
תקיפה
/
המלחמה בצפון
/
טום ברק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף