איראן בפנייה דחופה לעולם: צריכים סיוע בהול - לא עומדים בקצב

איראן פנתה לסיוע בינלאומי דחוף בעקבות שריפה עזה בצפון המדינה המאיימת על יערות עתיקים לאורך הים הכספי, המוגדרים אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, בשל גילם ומגוון הצמחים הגדול שבהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

על פי סוכנות הידיעות הרשמית במדינה, השריפה פרצה לראשונה בתחילת חודש נובמבר ונבלמה לאחר כמה ימים של מאבק. אולם בשבוע שעבר, התלקחה שוב בעוצמה רבה, ושמורות הטבע הנרחבות שבצפון איראן שבות ונמצאות בסכנה ממשית.

שריפות בצפון איראן
שריפות בצפון איראן | צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

היערות שבמוקד האסון - המשתרעים על פני כ-1,000 קילומטרים לאורך חופי הים הכספי, בתחומי איראן ואזרבייג'ן - נחשבים ל"בלוק ייחודי של יערות" בזכות גילם העתיק, המוערך בין 25 ל-50 מיליון שנה, וכן בשל עושרם הביולוגי יוצא הדופן: מעל 3,200 מיני צמחים שונים גדלים בהם.

בינתיים, כוחות ההצלה במדינה ממשיכים בניסיונות לעצור את השריפה, אולם ברשויות מזהירים כי ללא סיוע בינלאומי משמעותי עלולה להתפתח פגיעה חמורה באחד מהנכסים הטבעיים החשובים ביותר באזור.

סכר יבש באיראן בשל הבצורת
סכר יבש באיראן בשל הבצורת | צילום: רויטרס

טהרן נמצאת בשנה השישית ברציפות של בצורת והמאגרים המזינים את הבירה ירדו לרמתם הנמוכה ביותר מזה עשרות שנים, לפי הדיווחים. התושבים החלו לרכוש מים בבקבוקים בשל חשש מאיכותם של מי הברז, מחסור וזינוק במחירים בשבועות האחרונים.

בשבוע שעבר דיווחה סוכנות הידיעות AFP כי בצורת חסרת תקדים באיראן אילצה את משטר האייתוללות להכריז על הטלת מגבלות תקופתיות על הקצאת מים בטהרן.

תגיות:
שריפה
/
איראן
/
בצורת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף