הפשרה שהוצעה לניקולס מדורו: "טורקיה ואיראן נהדרות בעונה הזו"

ארה״ב הציעה לניקולס מדורו לעזוב את ונצואלה לרוסיה או למדינה אחרת, כך טען סנאטור רפובליקאי והוסיף כי לא תהייה פלישה קרקעית לוונצואלה: "מה שאנחנו מנסים לעשות הוא להגן על חופינו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ לא שולל שום פעולה בוונצואלה | צילום: ללא

על פי הדיווח, למרות שטראמפ לא איים בפומבי להשתמש בכוח נגד מדורו, הוא אמר בימים האחרונים שהמאמצים לבלימת סחר הסמים הוונצואלי "דרך היבשה" יתחילו "בקרוב מאוד". מדורו אמר כי הוא רואה בנוכחות הצבא האמריקאי בקריביים אות מבשר להחלפת משטר.

ב-Inquirer צוין כי מאז ספטמבר, תקיפות אוויריות אמריקאיות כוונו לסירות שלטענת וושינגטון קשורות להברחות סמים בים הקריבי ובאוקיינוס השקט המזרחי, והרגו לפחות 83 בני אדם, כשוושינגטון טוענת שהמנהיג הסוציאליסטי מדורו עומד בראש קרטל סמים לכאורה.

לינדזי גרהאם
לינדזי גרהאם | צילום: REUTERS/Nathan Howard

בדיווח צוין כי התגבור הצבאי האמריקאי ההדרגתי כלל את פריסת נושאת המטוסים הגדולה בעולם במים הקריביים, בעוד מטוסי קרב ומפציצים אמריקאיים טסים שוב ושוב מול חופי ונצואלה בימים האחרונים. הניו יורק טיימס דיווח ביום שישי שטראמפ ומדורו דנו באפשרות של פגישה, ואילו הוול סטריט ג'ורנל דיווח בשבת שהשיחה כללה גם תנאי חנינה במקרה שמדורו יבחר להתפטר.

תגיות:
ונצואלה
/
ניקולס מדורו
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף