גורמים המעורים בפרטים מסרו כי הדיונים התמקדו בשתי סוגיות ליבה שהוגדרו כ"בעייתיות" בתוכנית השלום האמריקאית. הסוגיה הראשונה נוגעת לשאיפתה של אוקראינה להצטרף לנאט"ו. בעוד שקייב מסרבת לוותר רשמית על שאיפה זו המעוגנת בחוקתה, נדון תרחיש שבו אוקראינה תהיה מנועה מלהצטרף לברית באמצעות הסדרים שיסוכמו ישירות בין מדינות נאט"ו למוסקבה, מבלי לערב את אוקראינה בהחלטה המשפטית הרשמית.
הסוגיה השנייה והרגישה ביותר היא הטריטוריה. לפי דיווח ב-Axios, ארה"ב מעוניינת שאוקראינה תעביר שטחים כדי לשכנע את פוטין להגיע לשלום. תוכנית השלום, הכוללת כעת 19 סעיפים (גרסה מתוקנת לתוכנית קודמת של 28 סעיפים), מציעה כי אזור הדונבאס, הכולל "חגורת מבצרים" של ערים המוגנות היטב, יהפוך לאזור מפורז בניהול רוסי, אך ללא כוחות צבאיים של מוסקבה.
גורם המעורה בפרטים ציין כי הרעיון לוותר על שליטה לרוסים נתפס כמחליש משמעותית את ההגנה האוקראינית, אך הוסיף כי נבחנים פתרונות יצירתיים לשמירה על הביטחון האוקראיני. השלב הבא במאמץ הדיפלומטי יתרחש במוסקבה. סטיב ויטקוף צפוי להגיע לרוסיה היום (שני) ולהיפגש מחר (שלישי) עם ולדימיר פוטין. גורם אוקראיני ציין כי "השאלה המרכזית היא היכן עומדים הרוסים ואם כוונותיהם אמיתיות".
פוטין, מצדו, אותת בזהירות כי רוסיה מוכנה לשיחות "רציניות", אך התעקש כי הלחימה תיפסק רק כאשר כוחות אוקראיניים ייסוגו מעמדות מפתח בדונבאס. אנליסטים במכון לחקר המלחמה (ISW) הביעו ספקנות לגבי נכונותו של פוטין להתפשר, וציינו כי הקרמלין עשוי לראות בתוכנית האמריקנית מכשול למטרותיו.