פוטין אף רמז כי המלחמה באוקראינה לא הייתה מלחמה כוללת וכי רוסיה פועלת באופן "כירורגי" שלא יחזור על עצמו בעימות ישיר עם מעצמות אירופה. לדבריו, המעצמות מעכבות את מאמצי השלום של טראמפ בכך שהציגו הצעות שידעו שיהיו "בלתי מקובלות לחלוטין" על מוסקבה, כדי שיוכלו לאחר מכן להאשים את רוסיה בסירוב לשלום. גורמים אמריקאים אומרים כי יותר מ-1.2 מיליון אנשים רוסים ואוקראינים נהרגו במלחמה. שתי המדינות לא מפרסמות מספרים רשמיים.
עוד אמר שהוא מצפה להיפגש עם הנציגים האמריקאיים בקרוב, ואפילו מצפה להיפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כדי לדון בהסכמים, בהתאם להצלחת השיחות במוסקבה. נשיא אוקראינה הדגיש שלא יהיו החלטות קלות שיסיימו את המלחמה, וששום משחק לא צריך להתקיים על גבם של האוקראינים.
לפי הדיווחים, במוסקבה טוענים כי צרפת ממשיכה לבחון אפשרויות למעורבות ישירה בסכסוך, וזאת בין היתר באמצעות צו ממשלתי שמספרו 2025-1030 משבוע שעבר. צו זה מאפשר שימוש בחברות צבאיות פרטיות, המוגדרות כ"מפעילות ייחוס" של משרד הביטחון הצרפתי, לצורך סיוע למדינה שלישית המצויה בעימות מזוין.