הפאניקה בטורקיה מישראל מגיעה לשיאים חדשים: "מגייסת את יוון וקפריסין"

בטורקיה מתרבות האזהרות מפני התרחבות השפעתה האזורית של ישראל, על רקע טענות של פרשנים לפיהן ירושלים מנצלת את קשריה עם יוון וקפריסין וכי ארגונים חמושים עלולים להפוך לכלי לחץ נגדה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תגובת ארדואן לנאומו של נתניהו באו"ם | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

לפי קאראגול, היוזמות הטורקיות לדחיקת ה-PKK ולהוצאת נשק מארגוני YPG בסוריה פוגעות ישירות ביכולת של ישראל "להשתמש בקלף". ככל שהמצב בסוריה יתייצב, וככל שפרויקט "טורקיה ללא טרור" יתקדם, כך - לטענתו - יאבדו ישראל ובעלות בריתה כלי מרכזי בלחץ האזורי. לדבריו, תרחיש כזה עשוי להפוך את האזור כולו ל"מרחב ללא טרור", מה שיפגע בהשפעה הישראלית על המרחב הכולל את טורקיה, סוריה ומצרים.

משתפים פעולה? המחתרת הכורדית
משתפים פעולה? המחתרת הכורדית | צילום: Anadolu Agency

קאראגול מזהיר כי בתקופה הקרובה עלולים להתפתח ביוון ארגונים חמושים הפועלים, לטענתו, בשליחות אינטרסים ישראליים ושיופנו נגד טורקיה. לדבריו, ישראל עשויה להסתמך על הרטוריקה האנטי-טורקית הרווחת בחלקים מהחברה היוונית, ולנצל אותה לצורך הקמת מסגרות חשאיות ופעילות ארגונית בעלת אופי ביטחוני.

תגיות:
ישראל
/
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
יוון
/
קפריסין
/
המחתרת הכורדית
/
רג'פ טייפ ארדואן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף