יחפשו מדינה אחרת: טראמפ במהלך תקיף נגד מהגרים פלסטינים

טראמפ חתם על צו שמחמיר את מגבלות הכניסה לארה״ב, כולל איסור על מחזיקי מסמכי הרשות הפלסטינית והרחבת הרשימה למדינות נוספות מטעמי ביטחון

אלי לאון צילום: פרטי
טראמפ מאיים על חמאס | צילום: יח"צ

על פי הודעת הבית הלבן, ההחלטה להטיל מגבלות על מחזיקי מסמכי הרשות הפלסטינית נובעת מכך שמספר ארגוני טרור המוגדרים כך על ידי ארה"ב פועלים באופן פעיל בגדה המערבית וברצועת עזה, ואף רצחו אזרחים אמריקאים. הממשל ציין כי המלחמה האחרונה באזורים אלו פגעה ככל הנראה ביכולות הסינון והבדיקה, וכי לאור השליטה החלשה או הלא-קיימת של הרשות הפלסטינית באזורים אלו, לא ניתן כיום לבצע בדיקות רקע נאותות למחזיקי המסמכים הללו ולאשר את כניסתם לארה"ב.

הרס בעזה
הרס בעזה | צילום: REUTERS/Dawoud Abu Alkas

לפי דיווח ברשת NBC, ההחלטה מגיעה על רקע מעצרו של אזרח אפגני החשוד בירי לעבר שני חיילי המשמר הלאומי. הבית הלבן הסביר כי המגבלות נחוצות למניעת כניסתם של זרים שלגביהם חסר מידע מספק להערכת הסיכונים, וציין בעיות כגון שחיתות נרחבת, מסמכים אזרחיים לא אמינים ושיעורים גבוהים של חריגה מתוקף הוויזה במדינות המוגבלות.

היועצים של טראמפ מכינים את הקרקע לגירוש מהגרים המוני
היועצים של טראמפ מכינים את הקרקע לגירוש מהגרים המוני | צילום: רויטרס

לצד ההחמרות, הצו מטיל מגבלות חלקיות על 15 מדינות נוספות, ביניהן ניגריה ואנגולה. מנגד, הוסר איסור הכניסה על ויזות שאינן למטרת הגירה עבור אזרחי טורקמניסטן, לאחר שהמדינה הציגה התקדמות משמעותית בשיתוף הפעולה עם ארה"ב. הנשיא טראמפ הדגיש כי חובתו היא לפעול כדי להבטיח שמי שמבקש להיכנס למדינה לא יפגע בעם האמריקאי.

תגיות:
פלסטינים
/
מהגרים
/
פליטים
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף