האם טראמפ יפגע במשטר האיראני? "האמריקאים רוצים להגיע להישגים"

האם טראמפ ינקוט בפעולה צבאית נגד איראן? פרופ' גבריאל בן דור מסביר בשיחה עם גדי נס ברדיו צפון 104.5fm את ההתלבטות האמריקאית, את חשש ישראל מהטילים הבליסטיים האיראניים ואת תפקידה של חיזבאללה

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
דונלד טראמפ מאיים על איראן בצל המחאה | צילום: הבית הלבן

בן דור הסביר כי טראמפ "מתלבט" בנושא, וציין כי "הוא פורס את הכוחות, אך ההחלטה הסופית עוד לא נפלה. האיש הזה בלתי צפוי לחלוטין". הוא הוסיף כי האמריקנים, בניגוד לישראל, אינם מוטרדים מהדעת הקהל הבינלאומית ומוכנים לגייס את כוחותיהם לאורך זמן עד שיתקבלו החלטות קשות. "העוצמה האמריקנית גדולה מאי פעם", אמר, והוסיף כי כל העניין הוא להבין אם טראמפ שואף להפיל את המשטר האיראני, לנטרל את יכולותיו הצבאיות או לשאוף להסכם מדיני.

לגבי האיומים מצד איראן כלפי ארה"ב, פרופ' בן דור טוען כי "הם יכולים לשגר כמה איומים שהם רוצים, אך נושאת המטוסים האמריקנית מוגנת בצורה יוצאת דופן". לדבריו, הכוחות האמריקנים שמגיעים למזרח התיכון מעידים על רצונם להדק את המצור על איראן. "האמריקנים רוצים להגיע להישגים מדיניים וללחוץ על איראן לשוב לשולחן המו"מ", הוא הסביר.

"אני בספק רב אם אנחנו עומדים בפני משהו דרמטי"

תגיות:
איראן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף