זה לא סרט: המבצע האמריקאי הסודי שמטלטל את מקסיקו

מעצרו של ראיין וודינג, גולש סנובורד אולימפי לשעבר מקנדה שהפך לאחד מראשי ארגוני הפשיעה המבוקשים ביותר, עורר סערה דיפלומטית חריפה בין ארצות הברית למקסיקו. מה באמת קרה שם?

אלי לאון צילום: פרטי
ראיין וודינג
ראיין וודינג | צילום: רויטרס
3
גלריה
ראש ה-FBI, קאש פאטל
ראש ה-FBI, קאש פאטל | צילום: רויטרס
נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום
נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום | צילום: רויטרס

האירוע הנפיץ מתרחש על רקע מתיחות גוברת בין וושינגטון למקסיקו סיטי. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, איים לאחרונה לבצע תקיפות קרקעיות נגד הקרטלים המקסיקניים, מהלך שהדליק נורות אזהרה בקרב בכירים במקסיקו. בתגובה ללחץ הכבד שמפעיל הנשיא טראמפ, שיינבאום ביצעה שורת ויתורים משמעותיים כדי להימנע ממכסי ענישה ופעולה צבאית חד-צדדית, כולל הגברת האכיפה בגבולות ושליחת מטוסים עמוסים בראשי סמים כלואים לארה"ב ללא הליך הסגרה רגיל.

ה-FBI ממפה כעת מטרות נוספות במקסיקו ושואף לבצע מבצעים משותפים נוספים, סימן ברור לכך שהנשיא טראמפ מהדק את הלחץ על השכנה מדרום לאפשר לארה"ב לפעול נגד הקרטלים בשטחה.

וודינג הועבר לקליפורניה באותו מטוס של משרד המשפטים ששימש להטסת מדורו, וכפר ב-17 סעיפי אישום חמורים. על ראשו הוצע פרס של 15 מיליון דולר, והרשויות במקסיקו אף פשטו לאחרונה על מחסן בבעלותו שהכיל אופנועי מירוץ בשווי מוערך של 40 מיליון דולר.

תגיות:
מקסיקו
/
קרטלי סמים במקסיקו
/
דונלד טראמפ
/
FBI
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף