האי, שהיה בעברו בסיס צבאי סגור ומבודד בים התיכון ושימש מסתור לצוללות בתקופת המלחמה הקרה, צפוי להפוך ליעד תיירותי אקסקלוסיבי בהשקעה המוערכת בכ-1.4 מיליארד דולר.
חברת ההשקעות של קושנר, "Atlantic Incubation Partners", כבר רשמה סימני מסחר עבור מגוון שירותים ומוצרים הקשורים לאי, החל מביגוד חוף ומגבות ועד לבשמים ומועדוני לילה. בנוסף לאי סזאן, בני הזוג בוחנים אפשרויות פיתוח גם באי זברנץ, המחובר ליבשה באמצעות גשר עץ באורך כ-400 מטרים.
במקביל לפעילות באלבניה, קושנר מקדם פרויקט נדל"ן נוסף בבלגרד שבסרביה, במקום בו עמד מטה הצבא שהופצץ על ידי נאט"ו ב-1999. התוכנית כוללת הקמת מתחם מלונאות ומוזיאון להנצחת "קורבנות התוקפנות של נאט"ו".
המהלכים העסקיים הללו גוררים ביקורת מקומית ובינלאומית עזה. באלבניה, חברי פרלמנט מהאופוזיציה טוענים לחוסר שקיפות ולהליכים שנסגרו "בדלתיים סגורות", בעוד ש-41 ארגוני סביבה שיגרו מכתב מחאה לראש הממשלה רמה, בטענה כי הפיתוח יפגע במורשת הטבעית של האזורים המוגנים.
בוושינגטון, העסקים מעוררים שאלות לגבי ניגודי עניינים אפשריים, במיוחד לאור העובדה שקרן ההשקעות של קושנר, המנהלת נכסים בשווי מיליארדים, נתמכת בסכומים אדירים מקרן העושר הסעודית.
במהלך הביקור באלבניה נצפתה איוונקה טראמפ סועדת עם רמה בעיירת הנופש אוריקום. רמה ציין בפני חברי הפרלמנט בארצו כי בחר לארח את בתו של הנשיא "באישורו של האב", במקום להשתתף בכינוס בינלאומי אחר. השף המקומי במסעדה דיווח כי לבקשת הפמלייה הוכנה ארוחה כשרה קפדנית, ללא טיגון ועם הקפדה יתרה על חומרי גלם טבעיים, וציין כי איוונקה הותירה רושם צנוע וחיובי.