טראמפ דורש מאיראן שני דברים: "אם לא - כנראה יקרה משהו רע"

לקראת השיחות בטורקיה: איראן הביעה נכונות להשהות את תוכנית הגרעין שלה בניסיון להרגיע את המתיחות עם נשיא ארה"ב | טראמפ מצידו דורש את מחיקת תוכנית הגרעין והפסקת התמיכה במיליציות

אלי לאון צילום: פרטי
דונלד טראמפ ממשיך לאיים על איראן | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

על פי דיווח ב"ניו יורק טיימס", הנכונות האיראנית מגיעה על רקע הכנות למפגש פסגה נדיר שצפוי להתקיים ביום שישי באיסטנבול, במטרה להביא להרגעת הרוחות בין המדינות.

סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר
סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר | צילום: רויטרס

בהקשר זה פרופ' יעקב נגל, ראש המל"ל לשעבר, הזהיר אתמול (שני) כי אין מקום לכניסה למו"מ עם איראן, ללא קיומם בפועל של תנאים מוקדמים, כולל תקיפה אפשרית. לתפיסתו, וושינגטון חייבת לחסל את תוכנית הטילים הבליסטיים ולפגוע במנגנוני הדיכוי של המשטר.

נושאת מטוסים אמריקאית
נושאת מטוסים אמריקאית | צילום: רויטרס
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik/Alexander Kazakov/Pool via REUTERS

זאת, לאחר שבחודש יוני האחרון הצטרפה ארצות הברית לישראל בהפצצת מתקני גרעין איראניים, פעולה שלפי הדיווחים פגעה ביכולות ההעשרה של טהראן. למרות המתיחות והדיכוי האלים של המחאות באיראן בחודש שעבר, שר החוץ האיראני הצהיר כי ארצו נותרה פתוחה למשא ומתן דיפלומטי.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
איראן
/
דונלד טראמפ
/
הסכם הגרעין
/
תקיפה באיראן
/
ג'ארד קושנר
/
סטיב ויטקוף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף