המערב שוב תחת אש: המדינה המפתיעה שמאשימה את ארה"ב וישראל בהפרת החוק הבינלאומי

שר ההגנה השוויצרי מרטין פיסטר גינה בריאיון ל-"SonntagsZeitung" את התקיפות של ארה"ב וישראל באיראן. "המועצה הפדרלית סבורה כי ההתקפה על איראן מהווה הפרה של החוק הבינלאומי", אמר

לוגו reuters צילום: רויטרס
מרטין פיסטר
מרטין פיסטר | צילום: רויטרס/דניס בליבוז
2
גלריה

"המועצה הפדרלית סבורה כי המתקפה על איראן מהווה הפרה של החוק הבינלאומי", אמר פיסטר בהתייחס לקבינט השוויצרי.

"לדעתנו, זה מהווה הפרה לאיסור על אלימות", הוסיף, וקרא לכל הצדדים המעורבים להפסיק את הלחימה כדי להגן על האוכלוסייה האזרחית.

פיסטר אמר שהוא מתכוון לכל המדינות שאינן מצייתות לאיסור על אלימות. "האמריקאים וישראל תקפו את איראן מהאוויר. בכך, הם, כמו איראן, הפרו את החוק הבינלאומי", אמר.


תקיפות חיל האוויר במאגרי הנפט והדלק בטהרן | צילום: רשתות חברתיות באיראן
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ | צילום: רויטרס

קלינגבייל גם התנגד נחרצות לרעיון של כל השתתפות גרמנית אפשרית במלחמה: "אני אומר בבירור: זו לא המלחמה שלנו. לא נשתתף במלחמה הזו".

הוא אמר שיש "סכנה גדולה שאנחנו מחליקים עמוק יותר לעולם שבו כבר אין חוקים. אנחנו לא רוצים לחיות בעולם שבו רק חוק החזקים חל". ספרד גם גינתה את הפצצות ארצות הברית וישראל על איראן וקראה להן בלתי חוקיות.

תגיות:
ספרד
/
איראן
/
שוויץ
/
גרמניה
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף