"המוסד שיגר את הטילים מאיראן לטורקיה": הקונספירציות שהעם של ארדואן שומע בתקשורת

ד"ר חי איתן כהן ינרוג'ק, מומחה לטורקיה ממרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, מסביר שהטורקים מאוד לא מעוניינים בכניסה למלחמה עם איראן, למרות המסרים התקיפים

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: רויטרס
3
גלריה
נמל התעופה כרמאן שבאיראן בוער
נמל התעופה כרמאן שבאיראן בוער | צילום: תמונה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"כשאני מסתכל על התקשורת הטורקית האווירה שם היא מאד מתלהמת אבל שורה תחתונה הם לא נותנים לזה הרבה מקום בתקשורת שם, הם מדברים על נושאים אחרים, כלומר יצא משהו די יוצא דופן אבל שולי" הוסיף.

"בתקשורת הטורקית יותר מדברים על תיאוריות קונספירציה מדברים שאולי זו פעולה שכביכול ישראל והמוסד שיגרו את הטילים משטח איראן מתוך טורקיה על מנת לצרף את טורקיה למלחמה נגד איראן. בתקשורת הטורקית וברשתות החברתיות במיוחד אנחנו רואים את זה. זה משקף את מבט החברה טורקית למלחמה. אבל שוב למרות האווירה הזאת עדיין בהצהרות של הממשלה הטורקית רואים שכולן מיועדות ישירות לאיראן. שורה תחתונה בעקבות העובדה שהם לא מעניינים בהפלת המשטר לא נראה לי שהם יעשו משהו יוצא דופן כל עוד לא יקרה משהו יוצא דופן".

מה לגבי סיום המלחמה? "דיפלומטית כן הם אומרים שאם המשא ומתן היה מתרחש בטורקיה במקום עומן אזי הם משוכנעים שהמלחמה לא הייתה פורצת. זו אמירה שאפתנית בדיעבד ושחצנית כמובן. אבל עדיין הם אומרים שהם מעוניינים לראות את סיום המלחמה. בעלי סמכות טורקיים מדגישים כי אין בסיס משפטי ובין לאומי לפי החוק הבנ"ל למלחמה באיראן. הם עושים דה לגיטימציה למהות המלחמה".

הטיל ששוגר מאיראן לעבר טורקיה
הטיל ששוגר מאיראן לעבר טורקיה | צילום: תמונה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

לבסוף אמר: "טורקיה לא מעוניינת להפלת השלטון באיראן ולכן היא מעוניינת לגרור את כל נאט"ו למלחמה נגד איראן ולא רוצה למצב עצמה לצד ישראל וארצות הברית נגד מדינה מוסלמית. אנחנו רואים שנאט"ו מספקת את ההגנה לטורקיה באמצעות המערכות שלה, גם ככה המדינה המובילה של נאט"ו גם ככה תוקפת את איראן לכן זו לא כזו בעיה עבור התורכים עם נאט"ו כולה לא מכריזה מלחמה על איראן. גם כך הם לא מעוניינים בהפלת המשטר".

תגיות:
תקשורת
/
טורקיה
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף