בניגוד לעבר: האופן הקטלני שבו פועלת איראן מול ארה"ב

באיראן החליטו לשנות את אסטרטגיית הפעולה, מתוך ההבנה שהיא לא מחזיקה ביכולת להתמודד ישירות מול הצבאות של ישראל וארצות הברית, כך על פי דיווח בארה"ב

אלי לאון צילום: פרטי
חיילים ממשמרות המהפכה
חיילים ממשמרות המהפכה | צילום: רויטרס

במקביל למערכה הצבאית, איראן מנהלת לוחמה כלכלית אגרסיבית שפקידי ממשל טראמפ ביטלו את היתכנותה לחלוטין. ערב המלחמה, שר האנרגיה כריס רייט טען כי השפעת העימות על שוק הנפט תהיה קצרת מועד. בפועל, האיום האיראני על מכליות במצר הורמוז, שדרכו עוברת כ-20% מאספקת הנפט העולמית, שיתק את השיט המסחרי במפרץ הפרסי והקפיץ את מחירי הדלק.


תיעוד השמדת הסירות האיראניות להנחת מוקשים | צילום: צבא ארצות הברית

בעוד הנשיא טראמפ מפגין תסכול פומבי וקורא לצוותי המכליות "להראות קצת אומץ" ולחצות את המצר, מאחורי הקלעים הפנטגון מתמודד עם קצב שריפת תחמושת מסחרר שעמד על 5.6 מיליארד דולר ביומיים הראשונים בלבד. שר ההגנה פיט הגסת' הודה כי התגובה העוצמתית של איראן נגד שכנותיה הפתיעה את המערכת, אך התעקש כי מדובר ב"ייאוש של המשטר".

ה"ניו-יורק טיימס" מדווח עוד כי גורמים בממשל פסימיים לגבי היעדר אסטרטגיית יציאה ברורה. בעוד טראמפ מתעקש על מטרות מקסימליסטיות, בכירים בקבינט מחפשים סולמות לרדת מהעץ, בשעה שאיראן עדיין מחזיקה בכמחצית ממערך הטילים שלה ומבהירה: מצר הורמוז יהיה מצר של שלום לכולם, או מצר של תבוסה למחרחרי המלחמה.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף