"אין גז, אין חשמל, לא נשארה סבלנות": הכאוס בקובה נמשך - טראמפ שוקל "השתלטות ידידותית"

מהומות בקובה בעקבות שלושה חודשים ללא אספקת דלק ועל רקע הפסקות חשמל יזומות ובלתי פוסקות. מפגינים זועמים בערים מורון וסייגו דה אווילה הסתערו על מוסדות שלטון והשתלטו על מטה המפלגה הקומוניסטית

אלי לאון צילום: פרטי
מהומות בקובה
מהומות בקובה | צילום: רויטרס
3
גלריה

הייאוש בקובה הגיע לנקודת רתיחה. לאחר שלושה חודשים ללא אספקת דלק ועל רקע הפסקות חשמל יזומות ובלתי פוסקות, אזרחי האי הקריבי החלו לקחת את החוק לידיים. על פי דיווחים מהשטח, מפגינים זועמים בערים מורון וסייגו דה אווילה הסתערו על מוסדות שלטון, השתלטו על מטה המפלגה הקומוניסטית והעלו אותו באש.

"אין גז. אין חשמל. לא נשארה סבלנות", תיארו עדי ראייה את הכאוס ברחובות, שמוכיח כי המחסור החמור בדלק פוגע אנושות ביציבות השלטון ובמורל המהפכני.

מיגל דיאז-קאנל
מיגל דיאז-קאנל | צילום: רויטרס

המשבר האנרגטי החריף דרמטית בעקבות הפעולה האמריקנית בוונצואלה בינואר האחרון ולכידתו של הנשיא ניקולס מאדורו. אירוע זה קטע באחת את צינור החמצן המרכזי של הוואנה, שסיפק בעבר כ-35 אלף חביות נפט ביום.

מרקו רוביו במסיבת עיתונאים בנוגע לוונצואלה
מרקו רוביו במסיבת עיתונאים בנוגע לוונצואלה | צילום: REUTERS/Jonathan Ernst

בניסיון לאותת על נכונות לפשרות, הודיעה הוואנה על שחרור צפוי של 51 אסירים, זאת בעקבות פגישות של שר החוץ הקובני עם האפיפיור לאו בוותיקן. הממשל ציין כי הצעד הוא "מחווה של רצון טוב" לרגל השבוע הקדוש הנוצרי. אולם, ספק רב אם מחוות דיפלומטיות יצליחו להרגיע את האזרחים המתוסכלים בסייגו דה אווילה, שממשיכים לשבת בחושך וממתינים לפתרון אמיתי.

תגיות:
קובה
/
מרקו רוביו
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף