"כמה פיצוצים תרמו-גרעיניים": הבכיר האמריקאי לשעבר ברעיון קיצוני לעקיפת האיום האיראני

יושב ראש בית הנבחרים של ארצות הברית לשעבר והפוליטיקאי הוותיק, ניוט גינגריץ', עורר סערה ברשתות החברתיות לאחר שפרסם הצעה חריגה ופרובוקטיבית להתמודדות עם האיום האיראני במיצרי הורמוז

אלי לאון צילום: פרטי
האי קישם במיצרי הורמוז
האי קישם במיצרי הורמוז | צילום: רויטרס

"במקום להילחם לנצח על צוואר בקבוק ברוחב 21 מייל, נחצוב ערוץ חדש דרך טריטוריה ידידותית", כתב גינגריץ'. "תריסר פיצוצים תרמו-גרעיניים, ויש לכם נתיב מים רחב יותר מתעלת פנמה, עמוק יותר מתעלת סואץ, ובטוח מפני תקיפות איראניות".

לציוץ צורפה מפה מתוך הרשת "chinatalk.media", המציגה את התעלה ההיפותטית כשהיא חותכת ישירות דרך שטחה של איחוד האמירויות ומייתרת למעשה את המצר האסטרטגי שבו איראן מאיימת דרך קבע על תנועת הסחר. התמונה אף כוללת כיתוב סאטירי חלש ברקע, שבו כתב מטיח בדובר ממשלתי: "הפצצתם מדינה בפצצות אטום", והדובר משיב בקור רוח: "שאלה הבאה".

תגיות:
איחוד האמירויות
/
דונלד טראמפ
/
ניוט גינגריץ'
/
מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף