על פי הדיווח, המונח "התנגדות" יימחק מעתה ואילך גם מההודעות הרשמיות שמוציא חיזבאללה עצמו, הכוללות באופן מסורתי את הביטוי "ההתנגדות האסלאמית", כאשר אלו יצוטטו בחדשות המשודרות ב"סוכנות הידיעות הלאומית", ב"טלויזיון לבנאן" הרשמי וב"רדיו לבנון".
גורמים המעורים בפרטים מסרו לעיתון "אל-מודון" כי עובדי כלי התקשורת הממלכתיים קיבלו את ההנחיה החדשה והדרמטית משר ההסברה, פול מורקוס. הצעד מגיע כחלק מיישום החלטות ממשלת לבנון, הכוללות את החזרת המונופול על החלטות של שלום ומלחמה לידי המדינה, והפרדה מוחלטת בין הזרוע הפוליטית של חיזבאללה לבין זרועו הצבאית.
בנוסף, המהלך הממשלתי מהווה יישום ישיר של החלטות ישיבת הממשלה מה-2 במרץ, אשר הדגישה את הצורך בביצוע התוכנית שהציג פיקוד צבא לבנון באמצע חודש פברואר. תוכנית זו מתמקדת באופן ספציפי בהגבלת הימצאות נשק לאזור שמצפון לנהר הליטני בלבד, תוך שימוש בכל האמצעים הנדרשים כדי להבטיח את אכיפתה בשטח.
מדובר בתפנית משמעותית והיסטורית בטרמינולוגיה של התקשורת הלבנונית, שמשמעותה המעשית היא שמדינת לבנון אינה מכירה עוד במושג "התנגדות" כישות לגיטימית במדינה. המשמעות הנגזרת מכך היא שחיזבאללה מאבד את הגיבוי הפוליטי והממלכתי שלו ברמה הרשמית.
כתוצאה ממהלך זה, אלו הממשיכים להילחם בישראל נחשבים כעת בעיני המדינה כעבריינים הפועלים מחוץ לחוק. הזרוע הצבאית של הארגון אינה מסווגת עוד על ידי מוסדות המדינה ככוח התנגדות, אלא מוגדרת רשמית כפלג חמוש הפועל בניגוד לסמכות הריבונית.
על אף שההנחיה החדשה עוררה ויכוחים סוערים בתוך מערכות התקשורת השונות, מקורות ציינו כי העורכים הראשיים ומנהלי המחלקות הבהירו לעובדים כי מדובר בהחלטה רשמית ומחייבת שיש ליישמה במלואה. המסר ברור: הביטוי "התנגדות" לא יעבור יותר את מסננת התוכן הרשמי של מדינת לבנון.