טראמפ פתח את דבריו במחמאות לראשת הממשלה היפנית ואמר: "יש לנו מערכת יחסים מצוינת". הוא הוסיף: "את עושה עבודה מצוינת. יפן מדינה גדולה והפכנו לחברים". טאקאיצ'י מצדה אמרה כי "רק אתה יכול להביא שלום עולמי". עוד הדגישה כי אסור שאיראן תשיג נשק גרעיני. לדבריה, יפן שוחחה עם הנהגת איראן וביקשה ממנה להפסיק את פעולותיה.
עוד הוסיף: "יש לנו את הצבא הטוב בעולם. אנחנו מבקשים 200 מיליארד נוספים, לא רק בגלל איראן. העוצמה של הנשק הזה מדהימה. שיקמתי את הצבא. ג'ו ביידן השאיר לאפגניסטן. אנחנו רוצים תחמושת רבה, אבל ביידן נתן 350 מיליארד דולר ותחמושת לאוקראינים. היצרנים שלנו עובדים ברמות חסרות תקדים. הם בונים מפעלים חדשים. אנחנו במצב טוב, אבל אנחנו רוצים להיות במצב טוב יותר. ביידן לא בנה דבר. יש לנו את הציוד הכי טוב. ירו עלינו 114 רקטות וכולן יורטו".
לשאלה לגבי הסיוע שהוא מצפה מיפן, אמר טראמפ: "אני מצפה שהם יעזרו. יש לנו ביפן 35 אלף חיילים. זה ראוי שהם יסייעו. הם מקבלים 90 אחוז מהנפט שלהם ממדינות המפרץ. יפן, סין ואירופה מקבלות הרבה נפט מהמפרץ הפרסי. ארה"ב לא. אנחנו מגנים על מצר הורמוז עבור העולם. נאט"ו משנה גישה בגלל היחס שלי. בריטניה רצו לשלוח נושאות מטוסים לאחר שהבסנו את האיראנים".
בתשובה לשאלה מדוע יפן לא עודכנה מראש על התקיפה, השיב טראמפ: "לא רצינו לחשוף זאת. מי יודע יותר מהפתעות כמו יפן? למה לא סיפרתם על פרל הרבור?". בסיום ציין כי "יהיו לי היום שיחות מצוינות עם ראשת הממשלה, בעיקר בסוגיות סחר", והוסיף כי ישבח את יפן כאשר ייפגש עם נשיא סין.