"באישור שלנו בלבד": האיום האיראני החדש שעלול לשתק את העולם

טהראן החריפה את איומיה במפרץ והבהירה כי מעבר בטוח במצר הורמוז יתאפשר רק בתיאום עמה. במקביל הזהירה מתגובה "הרסנית" לכל פגיעה בתשתיות אנרגיה, כולל מיקוש ימי ושיבוש נתיבי סחר

אלי לאון צילום: פרטי
דונלד טראמפ: איראן מושמדת | צילום: מתוך רשתות לפי סעיף 27 א על פי זכויות יוצרים

בנוסף, התייחסה המועצה לאפשרות של הסלמה צבאית רחבה במיוחד לאור המתיחות הגוברת. על פי ההצהרה הרשמית של מועצת ההגנה, הרפובליקה האסלאמית מחויבת למדיניות של "תגובה הדדית", אך לא תסתפק בכך אם יחצו קווים אדומים. הובהר כי כל תקיפה נגד תחנות כוח או תשתיות אנרגיה איראניות תיתקל ב"תגובה מיידית והרסנית".

האיום האיראני הופך לאגרסיבי אף יותר במרחב הימי. בטהראן מזהירים כי כל תקיפה שתכוון כלפי חופי איראן או האיים בשליטתה, תגרור תגובת שרשרת קשה שתשתק את האזור. במסגרת זו, מצהירה איראן כי תפעל לניתוק נתיבי הסחר במפרץ הפרסי ולחיתוך קווי התקשורת העוברים בו.

יתרה מכך, תרחיש של פגיעה בשטחה יוביל להנחה מסיבית של מוקשים ימיים נפיצים ברחבי המפרץ, לרבות מיקוש שייצא ישירות מחופיה. מסרים אלו משקפים ניסיון ברור של משטר האייתוללות לייצר משוואת הרתעה חדשה, המציבה את נתיבי האנרגיה וכלכלת העולם כבני ערובה במקרה של עימות.

תגיות:
איראן
/
מוקשים
/
סחר עם איראן
/
מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף