שכירי החרב של הטרור: הארגון שמגייס צעירים אירופים נגד ישראל

ארגון אלמוני מאיים להמשיך לתקוף יעדים ישראליים ואמריקאיים בעולם, לאחר הצתות בלונדון ואנטוורפן. גורמי מודיעין מזהירים מ"מותג טרור" מקושר לאיראן המגייס צעירים ברשת בתשלום

אלי לאון צילום: פרטי
פסל ווינסטון צ'רצ'יל בלונדון הושחת במחאה פרו פלסטינית
פסל ווינסטון צ'רצ'יל בלונדון הושחת במחאה פרו פלסטינית | צילום: צילום מסך רשתות חברתיות
2
גלריה

"נמשיך לאיים על יעדים אמריקאיים וישראליים ברחבי העולם עד שננקום את מותם של ילדי עזה, איראן ולבנון", מסר נציג הארגון, המכנה עצמו "חרכּת אסחאב אל-ימין אל-אסלאמיה" (התנועה האסלאמית של חברי הימין). בהודעתו קרא הדובר "להתרחק מיעדים ואישים ציוניים ואמריקאיים כדי להישאר בטוחים".

מנהל ערוץ הטלגרם של הארגון, שהזדהה בשם "אסד-אללה", שוחח באנגלית אמריקאית והצדיק את הפגיעה במרכזי תרבות יהודיים ובמוסדות פיננסיים. באופן תמוה, הודעות הארגון מתבססות על פילוסופיה נוצרית ויהודית כדי להצדיק את המעשים, ללא אזכור של עקרונות אסלאמיים. פרסית, השפה העיקרית באיראן, כלל אינה מופיעה בפרסומיהם.

הפגנות פרו פלסטיניות בניו יורק
הפגנות פרו פלסטיניות בניו יורק | צילום: רויטרס

גורמי אבטחה מצביעים על דפוס פעולה של שימוש בבני נוער וצעירים, המגויסים דרך הרשתות החברתיות בתמורה לתשלום מהיר. משטרת הולנד כבר עצרה חמישה בני נוער בחשד למעורבות בפיצוץ סמוך לבית כנסת, ושני קטינים נעצרו בבלגיה. נראה כי לחלק מהחשודים אין קשר אידיאולוגי לאיראן, אלא רצון לכסף קל, כאשר תחקירים מעלים מעורבות אפשרית של גורמי מודיעין הקשורים לרוסיה בהפעלתם.

תגיות:
בריטניה
/
לונדון
/
אנטישמיות
/
איחוד הצלה
/
אנטישמיות באירופה
/
קיר סטארמר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף