משטרת לונדון ממשיכה במאבקה נגד גל הטרור והאנטישמיות ברחובות הבירה הבריטית. ביום ראשון האחרון, עצרו כוחות מהיחידה ללוחמה בטרור גבר בן 37 בקרבת העיירה ברנסטייפל שבמחוז דבון, בחשד להכנת מעשי טרור. החשוד הועבר לחקירה בתחנת משטרה בלונדון. על פי דיווחי משטרת לונדון, המעצר מתבצע כחלק מחקירה רחבה ומתמשכת של שורת התקפות נגד יעדים של הקהילה היהודית בצפון-מערב לונדון, וכן תקיפה נגד גוף תקשורת בשפה הפרסית.
האירועים שהובילו למעצר החלו ב-23 במרץ, אז הוצתו אמבולנסים של ארגון ההצלה היהודי בשכונת גולדרס גרין, בפעולה שעוררה זעזוע עמוק בקהילה המקומית. שבועות ספורים לאחר מכן, ב-15 באפריל, סוכל ניסיון הצתה של בית כנסת בשכונת פינצ'לי, ובמקביל הוצתו משרדיו של כלי תקשורת פרסי, שעל פי ההערכות מהווה יעד קבוע לאיומים מצד המשטר באיראן ושלוחיו. חקירת המשטרה מתייחסת גם לאירוע חריג נוסף של גילוי צנצנות ובהן חומר בלתי מזוהה, שאינו מסוכן, בגני קנזינגטון.
קבוצת מיליציה איסלאמיסטית בשם "חרכּת אסחאב אל-ימין אל-אסלאמיה" - ארגון המזוהה כזרוע ביצועית של איראן - קיבלה על עצמה את האחריות לחמישה אירועים לפחות נגד אתרים יהודיים בלונדון, ביניהם הצתת האמבולנסים. הקשר בין הפגיעה במוסדות יהודיים לבין רדיפת גופי תקשורת פרסיים גולים מחזק את החשד למעורבות ישירה של טהרן בליבוי האלימות והטרור על אדמת בריטניה.
הודעת המשטרה מבהירה כי המעצר האחרון מעלה את מניין העצורים הכולל ל-26 בני אדם מאז תחילת החקירה במרץ. שמונה מהם כבר הואשמו בעבירות הקשורות להצתה, ואדם אחד הורשע בבית המשפט. כוחות היחידה ללוחמה בטרור, בשיתוף עם שוטרים מקומיים, ממשיכים לפעול באזור ומעניקים ייעוץ ואבטחה מוגברת למספר רב של ארגונים, עסקים ומרכזים קהילתיים, בניסיון להשיב את תחושת הביטחון לתושבים המודאגים.