הפחד שולט ברחובות לונדון: הקהילה היהודית תחת מתקפה

בריטניה תקצה 25 מיליון ליש"ט לאבטחת הקהילה היהודית אחרי פיגוע הדקירה בגולדרס גרין. מאות תושבים יצאו לרחובות במחאה, בעוד המשטרה מגבה את השוטרים שעצרו את המחבל

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
שוטרים בשכונת גולדרס גרין בלונדון
שוטרים בשכונת גולדרס גרין בלונדון | צילום: REUTERS/Hannah McKay
2
גלריה
הטלגרף הבריטי: ''השנאה ליהודים יצאה משליטה בבריטניה''
הטלגרף הבריטי: ''השנאה ליהודים יצאה משליטה בבריטניה'' | צילום: רשתות חברתיות

תחושת מצור וחרדה ברחובות הבירה

תלמיד בית ספר בן 17, ששהה בתוך בית הכנסת בזמן התקיפה, העיד על בהלה גדולה: "היינו באמצע שיעור, וזמן קצר לאחר מכן שמענו את המסוק המשטרתי והאמבולנסים. הייתה פאניקה. באיזשהו מקום, התרגלנו לזה. כל ילד יהודי הותקף פיזית או מילולית". איש העסקים, תושב המקום בן 30, הוסיף בייאוש: "היינו בטוחים פה, חשבנו שיש לנו גיבוי מהממשלה, אבל אנחנו מקבלים רק מילים. זה כמו סרטונים שרואים מפיגועים בירושלים".


תיעוד הפיגוע בלונדון | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

סערת המעצר והגיבוי המשטרתי ללוחמים

בתוך כך, התפתחה סערה ציבורית לאחר שסרטונים מזירת המעצר, שהופצו ברשתות החברתיות, הציגו שוטרים בועטים בראשו של החשוד לאחר שחושמל בטייזר. בתגובה לביקורת חריפה מצד פעילים פרו-פלסטינים ברשת שתקפו את האלימות המשטרתית כביכול, בחרה משטרת המטרופוליטן להעניק גיבוי מלא ללוחמיה.

שחררה תיעוד ממצלמות הגוף המראה בבירור כי החשוד סירב לשחרר את הסכין מידו גם בעודו שוכב על הקרקע, והמשיך להוות איום חיים ממשי לשוטרים ולאזרחים שסביבו. "השוטרים האמיצים שלנו התעמתו עם מחבל אלים שהתנגד למעצר והמשיך להוות סכנה ברורה", נמסר מטעם משטרת לונדון. הדיון הציבורי סביב המעצר ממחיש את המתיחות העצומה בבריטניה, כשלצד הגינויים נשמעו גם קולות רבים ששיבחו את מהירות התגובה והאומץ של השוטרים שמנעו טבח גדול הרבה יותר.

תגיות:
בריטניה
/
לונדון
/
הקהילה היהודית
/
סאדיק חאן
/
קיר סטארמר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף