הרב מרגולין, המייצג מאות קהילות יהודיות ברחבי היבשת, הגדיר את ההשוואה כ"שקר מוחלט" וטען כי מדובר בהתבטאות מסוכנת שמלבה באופן ישיר את אש האנטישמיות המשתוללת באירופה.
"מורשת מפוקפקת"
לדברי מרגולין, השימוש במונחים טעונים כמו "אפרטהייד" או "רצח עם" בהקשר הישראלי הוא מעשה חסר אחריות המרוקן את המושגים הללו מתוכנם ההיסטורי והמוסרי. "אין בישראל דבר הדומה, ולו במעט, לאפרטהייד", הדגיש.
קריאה לחשבון נפש
הרב מרגולין הזכיר את תפקידם ההיסטורי של יהודים במאבק נגד משטר האפרטהייד בדרום אפריקה, וציין כי רבים מהם סיכנו את חייהם, נכלאו או יצאו לגלות כחלק מהמאבק למען זכויות אדם.
"על הנציגה העליונה לדעת כי פעילים יהודים מילאו תפקיד פעיל, מעבר לחלקם היחסי באוכלוסייה, במאבק נגד משטר האפרטהייד", הזכיר מרגולין. "הצהרה כוזבת כזאת משרתת את מי שטוענים שהיהודים אחראים למשבר האנטישמיות הפוקד את היבשת, ומקשה באופן כה חמור על חיי היהודים".
בסיום דבריו, קרא ארגון ה-EJA לשרי החוץ של מדינות האיחוד האירופי להכיר בסכנה הטמונה בדברים ולהתנער באופן פומבי וחד-משמעי מהתבטאויותיה של קאלאס.