באיראן מזהירים: "רק אויבת אחת יכולה להרוס את ההסכם"

שר החוץ האיראני טוען כי איראן מתעקש על יציאת כל כוחות צה"ל מתוך לבנון. כמו כן, הציב תנאי ברור בנוגע למצר הורמוז

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
ספינות במצר הורמוז
ספינות במצר הורמוז | צילום: רויטרס

עוד הוסיף, הפעם בסוגית לבנון: "סיום המלחמה במסגרת מזכר ההבנות, פירושו גם נסיגת הכוחות הישראליים מלבנון - והבהרנו זאת במפורש". עוד הוסיף: "לעולם לא נוותר על חיזבאללה, וסיום המלחמה יכלול גם את לבנון ושאר החזיתות".


דונלד טראמפ בראיון על איראן לרשת פוקס ניוז | צילום: פוקס ניוז

בנוגע לחומר הגרעיני, ב-CNN דיווחו כי גורם בכיר בממשל טראמפ אמר ש"תוכנית הגרעין האיראנית תפורק", וכי החומר הגרעיני יושמד ויוצא מאיראן. לעומת זאת, לפי הדיווח, כלי התקשורת האיראניים טוענים כי איראן לא תקבל על עצמה התחייבויות חדשות באופן מיידי, וכי במהלך 60 הימים שלאחר החתימה היא רק תיכנס לשיחות בנושא הגרעין, "במסגרת העקרונות הבסיסיים שלה" - כולל מה שהיא מגדירה כזכותה להעשיר אורניום.

על כך אמר הדיפלומט ששוחח עם CNN, כי ההסכם "מספק את כל הדרישות האמריקאיות בסוגיית הגרעין", כולל בנוגע למלאי האורניום המועשר לרמות גבוהות שבידי איראן.

תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף