מרים אדלסון, הכסף היהודי והנאצים - טאקר קרלסון יורד נמוך

שיא חדש של המשפיען השמרני והאנטי ישראלי, טאקר קרלסון. הפעם אירח בתוכניתו פעיל איראני קיצוני, ויחד פצחו במתקפה מתוזמרת על ישראל וגם על ארה"ב - כולל אמירות חריפות במיוחד

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
טאקר קרלסון
טאקר קרלסון | צילום: רויטרס
3
גלריה

מי הוא טריטה פארסי?

על פי גורמים בממשל ופעילי אופוזיציה איראנים בארה"ב, המשטר האסלאמי בטהרן "מיקם אותו ביעילות כדי לקדם אג'נדה אסטרטגית" - האשמה חמורה שפארסי מכחיש בתוקף.

טריטה פארסי בתוכנית של טאקר קארלסון
טריטה פארסי בתוכנית של טאקר קארלסון | צילום: צילום מסך מתוך טוויטר

ב"פרי פרס" מציינים כי פארסי, שבעבר כינה את עצמו יועץ "לא רשמי" של צוות המשא ומתן של ממשל אובמה מול איראן, מוצא כיום שפה משותפת עם שורה של מנהיגים שמרנים ואנשי תנועת MAGA. המכנה המשותף שלהם ברור: התנגדות נחרצת לעימות צבאי מול איראן וביקורת ארסית על הברית האמריקאית עם ישראל.

"הגמוניה צבאית פסיכוטית"

הלך הרוח הזה בא לידי ביטוי מובהק בראיון לקרלסון, שהתמקד ברובו בפירוק הלגיטימציה של מדינת ישראל. במהלך השיחה, טען פארסי כי הבעיה הגדולה ביותר של ישראל היא לא אויביה, אלא תפיסת הביטחון שלה עצמה. "תפיסת הביטחון של ישראל היא האיום הקיומי האמיתי עליה," הצהיר פארסי. הוא האשים כי ישראל מונעת מהנחה מוחלטת שכולם רוצים להשמיד אותה, מה שמוביל אותה לשאוף לעליונות צבאית בלתי פוסקת. בתיאורו את האסטרטגיה הישראלית, השתמש פארסי במילים בוטות: "זו הגמוניה צבאית פסיכוטית... הרעיון לפיו הדרך היחידה של ישראל לשרוד באזור היא תמיד להיות חמושה יותר מכולם ולהשאיר את כל השאר חלשים".

קרלסון מיהר להסכים והוסיף את נקודת המבט שלו, המטילה דופי בעצם קיומם של איומים על ישראל. "זו תפיסת עולם שבה כולם שונאים אותנו בהגדרה, וזה פשוט לא נכון," אמר המנחה. השניים קבעו כי ישראל תלויה לחלוטין בתמיכה אמריקאית, וכי היא גוררת את ארה"ב בעל כורחה לסכסוכים מיותרים. פארסי האשים את ישראל בניסיון מכוון לחבל במגעים דיפלומטיים בין וושינגטון לטהרן: "ראינו שעות ספורות לפני הכרזות על הסכמים, שהישראלים עשו כל שביכולתם כדי לחבל בהם... הם יודעים שאם הם יתחילו מלחמה, לארה"ב לא תהיה ברירה אלא להיכנס אליה".

הגנה על ישראל - כמו הגנה על הנאצים

נקודת השפל בראיון הגיעה כאשר קרלסון התייחס למלחמה בעזה תוך שימוש ברטוריקה קשה. הוא לא היסס לאמץ את עלילת רצח העם, ואף השווה בין תמיכה בישראל לתמיכה בנאצים. "הם לא יחמקו מעונש בסופו של דבר, הצהיר קרלסון על אלו שמגנים על פעולות ישראל.

"כל מי שהגן על הנאצים, בסופו של דבר זכרונו הוכתם לנצח, כי מעבר לכל מה שעשית, הגנת על הנאצים ואף אדם נורמלי לא חושב שזה טוב. הגנה על 'רצח העם' בעזה אינה שונה מכך, לא משנה מה יגידו".

"מיזוג המודיעין הישראלי והאמריקני

במהלך הראיון בתוכניתו של טאקר קרלסון, הופנתה ביקורת חריפה במיוחד כלפי יוזמת חקיקה חדשה של הסנאטור הרפובליקני. קרלסון ופארסי תקפו בחריפות תיקון שהגיש קוטון במסגרת חוק תקציב הביטחון הלאומי, אשר נועד, לדבריהם, "למזג" בפועל בין סוכנויות המודיעין של ארצות הברית וישראל. על פי פארסי, החקיקה תחייב את וושינגטון לשתף באופן אוטומטי כמויות עצומות של מידע מודיעיני רגיש עם ישראל, מהלך שרק התערבות ישירה וחריגה של נשיא ארה"ב תוכל לעצור.

מרים אדלסון ודונלד טראמפ
מרים אדלסון ודונלד טראמפ | צילום: רויטרס

קרלסון תקף את היוזמה במילים קשות וכינה אותה "אחד הדברים המרושעים ביותר שיצאו אי פעם מהקונגרס שלנו", בטענה כי היא משעבדת את האינטרס הלאומי האמריקאי לטובת זה הישראלי. פארסי ציין כי גם בכיר ה-CIA לשעבר, פול פילר, כבר התריע מפני הסכנות הקיצוניות הטמונות בשיתוף הפעולה המודיעיני המתוכנן.

מרים אדלסון ו"הון ההימורים"

בנוסף, הפנו השניים אצבע מאשימה כלפי המערכת הפוליטית האמריקאית עצמה והתורמים הפרו-ישראלים. קרלסון התייחס באופן אישי לתורמים יהודים בולטים וטען כי כסף הוא שמכתיב את המדיניות ודוחף למלחמות על חשבון האינטרס הלאומי האמריקאי.

תגיות:
אנטישמיות
/
גזענות
/
מרים אדלסון
/
טאקר קרלסון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף