"משחק עקוב מדם וערמומי": ארדואן טוען שסיכל מהלך נגד איראן

נשיא טורקיה חשף כי תקיפה כורדית באיראן בגיבוי ישראל וארה"ב עמדה להתרחש - ונמנעה בין היתר בגלל טורקיה: "בעתיד יתברר עד כמה היה זה משחק עקוב מדם וערמומי"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: REUTERS/Umit Bektas/File Photo
2
גלריה

הממשלה האזורית של כורדיסטן מיהרה להתנער מהרעיון שלפיו שטחה ישמש כנקודת זינוק למתקפה חוצת-גבולות. דיווחים שצצו בהמשך חשפו כי בכירים כורדים וארדואן עצמו יצרו קשר במקביל עם וושינגטון כדי להביע את מורת רוחם מהתוכנית המסוכנת.

לוחמים כורדים
לוחמים כורדים | צילום: רשתות ערביות

בנאומו השבוע, הרחיב נשיא טורקיה על תהליך השלום שמובילה אנקרה מול מפלגת הפועלים של כורדיסטן ה-PKK, אשר לפי פרסומים מקבילים צפוי להבשיל בקרוב לכדי מסגרת חוקית בפרלמנט. "המשבר באיראן אישר כי התהליך הזה חיוני לא רק לארצנו ולאזור, אלא גם לאחינו ואחיותינו הכורדים", ציין ארדואן. הוא הוסיף כי "הודות לאווירה החיובית ולערוצי השיח שהתהליך מספק, נמנעו סכסוכים גדולים יותר שהיו פוגעים בכורדים".

ארדואן הדגיש את חשיבות התיאום הרב-צדדי בסיכול קמפיין הגרילה במערב איראן, וסיכם בעקיצה חריפה: "בעתיד יתברר עד כמה היה זה משחק עקוב מדם וערמומי, שאותו אנחנו - טורקים, כורדים, ערבים ופרסים - סיכלנו בהצלחה".

כבר בתחילת מרץ שיבח ארדואן את הניטרליות של מנהיגי חבל כורדיסטן במלחמה מול איראן ואת מחויבותם למנוע שימוש בשטחם כפלטפורמה להתקפות. "אנו מברכים על ההצהרות של אחינו בחבל הכורדי בעיראק", אמר אז ארדואן לאחר ישיבת קבינט באנקרה, "ומאמינים בלב שלם שהם לא ייפלו למזימה הזו".

תגיות:
רג'פ טאיפ ארדואן
/
כורדים
/
דונלד טראמפ
/
המלחמה עם איראן
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף