הברית קורסת תחת אש: ארה"ב שחררה את כווית, אך כעת שוקלת נסיגה מפחד הטילים האיראניים

אחרי שנים שבהן שימשה כווית בסיס מרכזי לצבא ארה"ב במזרח התיכון, מתקפות הטילים והכטב"מים מאיראן מאלצות את וושינגטון לבחון מחדש את היקף הנוכחות הצבאית במדינה

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
תקיפה איראנית בכווית
תקיפה איראנית בכווית | צילום: רויטרס
3
גלריה

על פי תחקיר שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל" ארצות הברית שוקלת מחדש את היקף פריסת הכוחות שלה באמירות. זאת, על רקע העובדה שטהרן כותשת את כווית באמצעות מאות טילים ומל"טים. התקיפות האיראניות כוונו עד כה אל עבר תשתיות אזרחיות קריטיות, בהן תחנות כוח ומתקני התפלת מים, נמל התעופה הבינלאומי ונמלי הים של כווית. בנוסף, ייצוא הנפט של האמירות דרך מצר הורמוז שותק כמעט לחלוטין.

תקיפה של איראן בכווית
תקיפה של איראן בכווית | צילום: צילום מסך רשת X,שימוש לפי סעיף 27א'

עבור כווית, ההשלכות הכלכליות והקיומיות של המערכה הנוכחית הן הרסניות. חסימת מצר הורמוז עצרה לחלוטין את ייצוא הנפט של המדינה, שעמד על כמעט שני מיליון חביות ביום, מנעה מהעולם כ-2% מתצרוכת האנרגיה היומית שלו וניתקה את מקור ההכנסה העיקרי של האמירות בחודשים האחרונים. יתרה מכך, למעלה מ-90% ממי השתייה של כווית מגיעים מהתפלה. תקיפות איראניות אחרונות שגרמו לשריפות ולנזק כבד למתקני התפלה ולתחנות כוח ממחישות את הסכנה הקיומית המרחפת מעל למדינה.

מצר הורמוז
מצר הורמוז | צילום: רויטרס

מתקן נפט בכווית נפגע מתקיפה איראנית | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

במשך שנים, התפיסה הביטחונית של כווית נותרה מקובעת על החשש מפני פלישה קרקעית, זכר לפלישה העיראקית מ-1990. משום כך, היא אירחה בשמחה עד 13,500 חיילים אמריקאים בבסיסים שונים בשטחה, והפכה למקום העיקרי באזור בו אוחסנו טנקים, תוקן ציוד והוכנו כוחות להמשך פעילות. אולם, ברגע שהמערכה פרצה, מצאה עצמה כווית בחזית של מלחמת טילים וכטב"מים א-סימטרית. גורמים רשמיים במפרץ מתוסכלים מכך שהמלחמה הנוכחית שמה אותם בקו האש ללא התייעצות מוקדמת, תסכול שרק הולך ומעמיק ככל שהמשבר מחריף והסוף לא נראה באופק.

תגיות:
איראן
/
כווית
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף