מתקפה משולבת באיראן על הפרק: האצה בהכנות לאתרי הגרעין

דיווח חדש שעלה ברשת CNN טוען כי לא קיימות אינדיקציות למעורבות של ישראל בתקיפה קרובה באיראן, וזאת בסתירה לכמה דיווחים אחרים, שהתפרסמו מספר שעות לפניו

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
מטוסי חיל האוויר בדרך לאיראן
מטוסי חיל האוויר בדרך לאיראן | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

ירי טילים מאיראן לירדן | צילום: רשתות חברתיות ערביות

ממשיך להיות לא שקט

ב"רויטרס" ציטטו מוקדם יותר את צבא כווית, שאמר כי מערכות ההגנה האווירית במדינה יירטו טילים איראניים. כמו כן, מכלית הותקפה סמוך לעומאן, כך הודיע מרכז הפעילות הימית הבריטי "UKMTO". הפיצוץ סמוך לכלי השיט אירע כ־21 מיילים ימיים מצפון־מזרח לעיר ח'אסב שבעומאן. בשלב זה לא דווח על נזק למכלית.

לפי ההודעה, קברניט מכלית דיווח על התזה גדולה ופיצוץ שאירעו בקרבת כלי השיט, כ־21 מיילים ימיים מצפון־מזרח לעיר ח'אסב שבעומאן. בשלב זה לא דווח על נזק למכלית. הרשויות המקומיות חוקרות את האירוע, וכלי שיט באזור התבקשו לנוע בזהירות. בנוסף לכל אלה, ספינת סוחר עברה בבטחה דרך ים סוף תחת חסות הפריגטה האיטלקית ברגמיני, כך מסרה משלחת הים של האיחוד האירופי.

תקיפה איראנית בכווית
תקיפה איראנית בכווית | צילום: רויטרס

כאמור, במהלך הלילה פורסם כי ארצות הברית וישראל נערכות לאפשרות של אחד ממבצעי התקיפה המשמעותיים ביותר עד כה נגד תשתיות האנרגיה באיראן - כך דיווחה CBS News מפי כמה מקורות אמריקאיים. לפי הדיווח, התקיפות עשויות לצאת לפועל במהלך סוף השבוע, אם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יעניק את האישור הסופי.

בין המטרות שנבחנות נמצאות תחנות כוח ובתי זיקוק, ובוושינגטון אף התקיימו דיונים בדרג בכיר באפשרות לפגוע באספקת החשמל לטהרן. נכון לשעות אחר הצהריים של יום שישי, לפי הדיווח, טרם התקבלה החלטה סופית בנושא.  ישראל עודכנה בתוכניות ומתאמת את המהלכים עם ארה"ב, אולם לפי המקורות, טראמפ עדיין לא נתן את פקודת הביצוע הסופית. ממשלת ישראל לא הגיבה לפניית CBS News.

דונלד טראמפ בישיבת הקבינט בקמפ דיוויד
דונלד טראמפ בישיבת הקבינט בקמפ דיוויד | צילום: רויטרס

בכיר צבאי אמריקאי לשעבר אמר ל-CBS כי לתקיפת תשתיות האנרגיה עשויה להיות משמעות רחבה יותר מפגיעה כלכלית בלבד. לדבריו, פגיעה במערכות אלה יכולה לצמצם את יכולתו של הצבא האיראני לספק שירותים ולפגוע ביכולת המשטר לשלוט ולתפקד באופן אפקטיבי.  ארה"ב כבר תקפה במהלך העימות גשרים ששימשו הן את הצבא והן אזרחים, כך מסר גורם אמריקאי. בשבוע שעבר אף איים טראמפ כי על כל תקיפה של כלי שיט במצר הורמוז, ארה"ב תפגע בגשר או בתחנת כוח באיראן.

דיווח דומה פורסם בוול סטריט ג׳ורנל ולפיו טראמפ הורה על מתקפה חדשה נגד איראן, שנועדה להגביר משמעותית את הלחץ על טהראן "ולהביא אותה לכניעה", כך טענו גורמים אמריקאים שצוטטו בכתבה. לפי ה-WSJ, אחת האפשרויות שהוצגו לטראמפ היא מערכה אווירית אינטנסיבית שתימשך כשבועיים ותתמקד בפגיעה ביכולות הטילים של איראן. עם זאת, יועציו הצבאיים של הנשיא הזהירו כי הירידה במלאי החימושים האמריקני עלולה להוות סיכון אם המערכה תתרחב.

גורמים בממשל מעריכים כי איראן עשויה להמשיך למשוך את המשא ומתן מתוך הנחה שהלחץ הפוליטי הפנימי בארה"ב יביא את טראמפ בסופו של דבר לצמצם את המאמץ המלחמתי.

תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף