הטיוטה כוללת איסור על מעבר כלי שיט הקשורים לארצות הברית ולישראל, וכן הגבלות על ספינות ממדינות נוספות שאיראן תגדיר כעוינות. ספינה שתפר את ההוראות עלולה להיקנס בסכום של עד 20 אחוזים משווי המטען שהיא נושאת. לא הובהר כיצד מתכוונת איראן לזהות את הבעלות האמיתית על הספינות, שחלקן רשומות תחת דגלים של מדינות אחרות או מופעלות באמצעות חברות בין לאומיות.
המהלך משתלב במאמציה של טהראן לעגן בחקיקה את שליטתה בתנועה הימית במצר הורמוז. בחודשים האחרונים הצהירו בכירים איראנים כי ספינות הקשורות לישראל לא יורשו לעבור במצר, וכי כלי שיט ממדינות עוינות יידרשו לקבל אישור מהמועצה העליונה לביטחון לאומי. הצעות קודמות כללו גם גביית תשלומים מספינות זרות והטלת מגבלות על כלי שיט שאיראן טוענת כי הם מסכנים את ביטחונה.
מצר הורמוז הוא אחד מנתיבי השיט האסטרטגיים והרגישים בעולם. כל ניסיון איראני לאכוף איסור קבוע על מעבר ספינות אמריקניות או ישראליות עלול להחריף את העימות עם וושינגטון וירושלים, ולגרור תגובה מצד מדינות התלויות בנתיב להעברת נפט וגז מהמפרץ הפרסי.