רון ארד שוב במוקד, ולא רק: ישראל הציבה בפני לבנון דרישה חדשה

במהלך השיחות מול לבנון ברומא, העלתה ישראל את הדרישה לקבלת מידע בנוגע לרבים מהקהילה היהודית, שנעלמו במהלך מלחמת האזרחים במדינה. כמו כן, עלתה דרישה נוספת בנוגע לנווט רון ארד

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רון ארד עם יובל ארד
רון ארד עם יובל ארד | צילום: באדיבות המשפחה

לפי "א-שרק אל אווסט", המקורות טענו כי ישראל העלתה דרישות שלבנון אינה מסוגלת למלא כדי להצדיק את סירובה להתקדם בסוגיית האסירים הלבנונים וכדי להביך את הממשלה בביירות. לדבריהם, סוגיית רון ארד וגורלם של יהודי לבנון אינה עולה לראשונה במשא ומתן בין הצדדים. הנושא הועלה גם במהלך המגעים לתיחום הגבול הימי בשנת 2022, בתיווך השליח האמריקני עמוס הוכשטיין, אך לא התקדם משום שלטענת הצד הלבנוני לא היו בידי המדינה נתונים שיאפשרו לה לברר את גורלם.


אילוסטרציה המציגה את התבססות ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפרים בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל

הדיון התקיים במסגרת הסבב השביעי של המשא ומתן בין ישראל ללבנון, שנערך השבוע ברומא בתיווך אמריקני. נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר לאחר סיום הסבב כי הושגה "התקדמות חיובית" בסוגיות הגבול והאסירים, והביע תקווה כי בקרוב ניתן יהיה לראות צעדים מעשיים.

העיתון דיווח כי לבנון מבקשת את שחרורם של 34 עצורים המוחזקים בישראל. שלושה מהם נעצרו בשנים 1978, 1981 ו-2005, ואילו יתר העצורים נתפסו מאז אוקטובר 2024, כולל במהלך סבבי הלחימה האחרונים. עאון ציין כי השיחות עסקו גם בהפסקת האש, הריסת מבנים, סימון הגבול והגדרת אזורים ניסיוניים ליישום הסכמות. עצם ההחלטה להמשיך לדון בתיק האסירים הוגדרה בצד הלבנוני כהתפתחות חיובית, אף שהפערים סביב התנאים לשחרורם נותרו משמעותיים.

תגיות:
לבנון
/
רון ארד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף