פעילה בולטת למען נפגעות תקיפה מינית - ואז כינתה את דיווחי ה-7 באוקטובר "תעמולה"

גרייס טאם, אקטיביסטית אוסטרלית ואשת השנה לשעבר, פרסמה סרטון ובו טענה כי דבריה על מעשי האונס ב-7 באוקטובר לפני חצי שנה הוצגו באופן שגוי, והבהירה כי אינה מכחישה עדויות של נשים ישראליות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
גרייס טאם בהפגה נגד ביקורו של הנשיא הרצוג
גרייס טאם בהפגה נגד ביקורו של הנשיא הרצוג | צילום: gettyimages
2
גלריה

טאם היא היא קורבן תקיפה מינית ופעילה אוסטרלית בולטת למען נפגעי תקיפה מינית שהובילה מאבק משפטי היסטורי שאיפשר לנפגעות לדבר פומבית בשמן.

באיחור ניכר, טאם הגיבה היום (חמישי) לסערה ופרסמה סרטון באינסטגרם, שבו אמרה כי היא תומכת בכל ניצולי האלימות המינית. "יש משהו שרציתי להבהיר כבר זמן מה ואני מתחרטת שלא עשיתי זאת קודם לכן. אני עומדת לצד ניצולי אלימות מינית בכל מקום, ללא קשר לזהותם," אמרה. היא הוסיפה כי דבריה ברדיו במרץ האחרון פורשו שלא כהלכה כאילו אינה מאמינה לניצולות ישראליות.

"זה לא המצב. תמיד עמדתי ולנצח אעמוד לצד ניצולי אלימות מינית", הצהירה טאם. עם זאת, היא ציינה כי ארגון זכויות האדם 'Human Rights Watch' לא מצא ראיות התומכות בטענה שנשים ישראליות נאנסו בהמוניהן ב-7 באוקטובר 2023, אך סייגה: "אינני מכחישה את ההאשמות הלגיטימיות על אונס שהועלו על ידי נשים ישראליות בודדות, כולל עדויות על אונס קבוצתי. אני לא שונאת ישראלים ואיני שונאת יהודים".

גרייס טאם בהפגנה פרו פלסטינית
גרייס טאם בהפגנה פרו פלסטינית | צילום: gettyimages

לצד זאת, הבהירה הפעילה: "אני מתעבת את פשעיה של מדינת ישראל. אני מאמינה לניצולים ישראלים ויהודים כפי שאני מאמינה לכל הניצולים. אף שכוונת דבריי לא הייתה לרמוז אחרת, אני מכירה בפגיעה שנגרמה בשל הצגתם השגויה ומתנצלת עליה בכנות".

בראיון המקורי בחודש מרץ אמרה טאם כי לא תרד לרמה של "התעסקות בכל סוג של תעמולה", והוסיפה: "הדברים האלה הופרכו. בואו נהיה מציאותיים, אלימות מתרחשת בשני הצדדים, אבל זה אינו מאבק הוגן. זו טקטיקה של שחקנים הפועלים בחוסר תום לב בניסיון להכשיל אנשים ולגרום להם לגנות דבר כזה או אחר".

תגיות:
אנטישמיות
/
אוסטרליה
/
הפגנות פרו-פלסטיניות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף