סוכנות הידיעות הסעודית הרשמית SPA דיווחה כי במהלך הפגישה סקרו הצדדים את היחסים בין שתי המדינות ואת שיתוף הפעולה בתחומי הביטחון וההגנה. בנוסף, נדונו ההתפתחויות האחרונות באזור והמאמצים לצמצום המתיחות, למניעת הסלמה נוספת ולחיזוק הביטחון והיציבות במזרח התיכון.
על פי הדיווחים, בן סלמאן ביקש מארצות הברית לבצע תקיפות נגד יעדים חות'יים בתימן, אולם טראמפ נמנע עד כה מלאשר מעורבות צבאית אמריקנית ישירה. במקום זאת, וושינגטון הסכימה להרחיב את הסיוע המודיעיני ואת התמיכה באיתור מטרות עבור הסעודים וכוחות נוספים הפועלים נגד החות'ים.
ההתפתחויות מגיעות לאחר שהחות'ים הרחיבו את שליטתם באזור החוף המערבי של תימן והתקרבו למצר באב אל מנדב, אחד מנתיבי השיט החשובים בעולם. במקביל, סעודיה מתמודדת עם תקיפות נגד תשתיות האנרגיה שלה. ביום שישי גינה מזכ"ל מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ תקיפת כטב"מים נגד צינור הנפט מזרח מערב בסעודיה, שלפי ההודעה הגיעו משטח עיראק.
הגעתו של קופר לסעודיה והמשך השיחות בדרג הבכיר מעידים על ניסיונותיהן של ריאד וושינגטון לבלום הידרדרות נוספת, מבלי לגרור בשלב זה את ארצות הברית לעימות צבאי ישיר נוסף באזור.