על פי שלושה גורמים שתודרכו על המשא ומתן, העסקה המוצעת מעכבת כעת את מאמצי האיחוד האירופי לחדש את הסנקציות נגד כ-2,600 אישים וגופים שהוטלו בתגובה לפלישת רוסיה לאוקראינה. כפשרה, מדינות האיחוד הסכימו להאריך את משטר הסנקציות בשבוע אחד בלבד, כדי לאפשר את המשך המגעים.
מוקדם יותר ביום שני הטילו צרפת וסלובקיה וטו על חידוש מלא של הסנקציות ל-12 חודשים, כל עוד אוסמנוב אינו מוצא מהרשימה, כך מסרו שלושה גורמים נוספים. אילו לא הייתה מושגת הסכמה עד יום רביעי, הסנקציות על שאר האזרחים והחברות הרוסיים היו פוקעות.
צרפת סירבה להתייחס לעסקה הנטענת או לאזרחים הצרפתים המוחזקים באזרבייג'ן. גם משרדי החוץ של אזרבייג'ן ואוזבקיסטן לא מסרו תגובה מיידית.
דיפלומט צרפתי מסר כי לצרפת יש "חשש ביטחוני לאומי ספציפי והיא מבקשת להגיב בחיוב לשותפים הבינלאומיים שפנו אלינו בעניין מר אוסמנוב". לדבריו, פריז נותרה "אחת המדינות המחויבות ביותר... להגברת הלחץ, בכל האמצעים העומדים לרשותנו, על מכונת המלחמה של רוסיה".
העסקה המוצעת, שעדיין אינה סופית, תלויה בקבלת אישור מכל 27 מדינות האיחוד האירופי להסרת אוסמנוב מרשימת הסנקציות. סלובקיה תומכת במהלך, לפי גורמים המעורים בדיונים, אך נכון לשיחות שנערכו ביום שני, רוב המדינות עדיין מתנגדות לו. בשל כך הוחלט להאריך את משטר הסנקציות בשבוע נוסף לצורך המשך המשא ומתן.
בכירים במדינות אחרות באיחוד התלוננו בשיחות סגורות כי צרפת אינה משתפת מידע מספק על הסיבה שבגללה היא לוחצת להסרת אוסמנוב מהרשימה. דיפלומט אירופי בכיר אמר: "זה אומר שלא רק שרוסיה מקבלת פרס, אלא שגם מקבלים פרס על כליאת אירופים".
מאז תחילת המלחמה באוקראינה כבר ביצעו מדינות מערביות חילופי אסירים עם רוסיה, ובכמה מקרים גם הסירו סנקציות מעל אזרחים רוסים לאחר שניצחו בהליכים משפטיים או התרחקו ממוסקבה. מספר קטן של מה שכונו "הסרות פוליטיות" מרשימות הסנקציות נעשה לבקשת הונגריה וסלובקיה. עם זאת, אם עסקת אוסמנוב תצא לפועל, זו תהיה הפעם הראשונה שבה שחרור אסירים יהיה קשור באופן מפורש להקלה בסנקציות שהוטלו בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה.
אוסמנוב חולק על הנימוקים של האיחוד להטלת הסנקציות והגיש שורה של תביעות בכמה מדינות באירופה בניסיון לערער עליהן. דובר מטעמו לא מסר תגובה מיידית.
לדבריו, אוסמנוב ושותפיו הם "בדיוק מסוג אנשי העסקים הרוסים שצריכים למצוא את האומץ לנקוט צעדים קונקרטיים נגד המלחמה".