בני 80 ועדיין במשרד: הפקק שמטריף את משרדי עורכי הדין

כשליש מעורכי הדין בארה"ב כבר בני 55 ומעלה, ובמשרדי הצמרת רבים ממשיכים לעבוד גם בשנות ה-80 וה-90. הצעירים נתקעים, המתחרים חוטפים טאלנטים - והמשרדים מציעים כסף, ייעוץ ואפילו ליווי לחיים שאחרי הפירמה

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
עורך דין, אילוסטרציה
עורך דין, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
עורך דין, אילוסטרציה
עורך דין, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג

על פי נתוני הלשכה לסטטיסטיקה של משרד העבודה האמריקני, כשליש מעורכי הדין בארצות הברית הם בני 55 ומעלה, ומתוכם כ-14 אחוזים כבר חצו את גיל 65. בדיווח של עיתון הוול סטריט ג'ורנל נכתב כי מחזה שבו עורכי דין ממשיכים לעבוד במרץ עמוק אל תוך שנות ה-80 ואפילו ה-90 לחייהם אינו נדיר כלל בתעשייה זו.

התופעה הייחודית הזו יוצרת צוואר בקבוק של ממש בחלק מהמשרדים. היא לא רק בולמת את הקידום הטבעי של עורכי דין צעירים יותר, אלא גם מונעת מאותם שותפים צעירים ושאפתנים לקבל לידיהם תיקים גדולים ועבודה משמעותית ורווחית.

המצב הזה אף מוביל לגל חסר תקדים של "גניבת טאלנטים" בין משרדי הצמרת, כאשר המתחרים מפתים את עורכי הדין הצעירים והמתוסכלים עם חבילות שכר אטרקטיביות, תפקידים בכירים, ולעיתים אף רוכשים צוותים שלמים.

פטיש בית משפט
פטיש בית משפט | צילום: אינגאימג'
תגיות:
עורכי דין
/
עורך דין
/
תעסוקה לעורכי דין
/
עריכת דין
/
שופט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף